Wojna o planetę małp

War for the Planet of the Apes
2017
7,0 61 tys. ocen
7,0 10 1 61234
7,7 40 krytyków
Wojna o planetę małp
powrót do forum filmu Wojna o planetę małp

9/10

ocenił(a) film na 9

Hoolywodzka produkcja która kojarzy nam się widowiskiem który ma nas zachwycac rozmachem A jego fabuła czasem zostawia wiele do
życzenia .Ale chyba coraz częściej te elemetny se sobą pracują .Tak mamy do czynienia z filmem .Wojna o planete małp krótko można
powiedzieć to piękny film .Film mnóstwo ujęc które poprostu nas roczulają to tego dla mnie wsruszająca muzyka .Oczywiscie ci co lubią
troszkę szybsze akcje też się nie zawiodą .To film o tym że każdy swój dom rodzinnę i życ w spokoju wychowywać swoje potomstwo.
Wydaje mi się że dzielić tu że małpy są dobre ludzie złe do końca ten podział jest banalny .Z poprzedni części Kobę który nie potrafił
zakceptować pokoju zaufać ludziom i skruszył kruchy sojusz .W tej części mamy szalonego kapitana który już w ogóle nie ufa ludziom a
a małpy przekształicił sobie w osły .które stały małpami zbundowanymi i wsród ludzi szukaja swego domu . Mamy Cesara który dla małp
jest Mojrzeszem ostatnia scena filmu można powiedzieć biblijna i stara żeby nie wchodzić sobie w drogę . Ale dla mnie takim mostem
po między małpami a ludzimi jest dziewczynka to ona jest iskierką pomiedzy swiatem zwierzat przyrody i ludzie że nie wszyscy my
ludzie to bestie to naszych braci zwierząt .9/10