PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=627813}

Wojownicy tęczy: Seediq Bale

Sàidékè Balái
2011
7,3 2,3 tys. ocen
7,3 10 1 2266
5,2 5 krytyków
Wojownicy tęczy: Seediq Bale
powrót do forum filmu Wojownicy tęczy: Seediq Bale
ocenił(a) film na 9
dziadol_fw

jacy indianie?? polecam wikipedie tam masz caly opis tej historii . ... to tajwan ..

Nonexiste

Jak to jacy? Oglądam se trailera, a tam Indianie biegają i naparzają się z Japończykami.

ocenił(a) film na 8
dziadol_fw

o kurna, a to dobre...
Indianie, ha ha :)

tommygun71

No Indianie. Normalni, goli tacy jak zawsze, jak w tym, no, Ostatnim Mohikaninie. I tak samo pokrzykują nawet. Ja wiem, że do Ameryki Wikingowie dopłynęli już gdzieś tak w IX, czy X wieku, ale żeby Japończycy??? Chociaż z drugiej strony, mieli bliżej niż Wikingowie.

ocenił(a) film na 8
dziadol_fw

jasne, jasne... kolego :) rzeczywiście goli indianie... a Japończycy, to wielki naród... nie umniejszaj im... :P uhaha...
pozdrawiam :)

tommygun71

No i widziesz, przyznajesz mi rację- "rzeczywiście goli Indianie". Mówiłem.

ocenił(a) film na 9
dziadol_fw

Wikingowie nigdy nie dotarli do Ameryki, to byla mistyfikacja z tym niby znalezionym drakkarem. A z tymi indianami to dales niezla plame

ocenił(a) film na 10
dziadol_fw

ooo ludzie pewnie masz 12lat czy coś koło tego dlatego wypisujesz takie brednie... eh ta europejska wybrakowana edukacja

dziadol_fw

to nie indianie a tajwańscy aborygeni zwani też Seediq

narq

To dlaczego wyglądają jak Indianie, hę?

dziadol_fw

a może to Indianie wyglądają jak Seediq ?

narq

Na pewno nie. Indianie są starsi.

dziadol_fw

Poczytaj lepiej coś o prehistorycznych wędrówkach ludów.

ocenił(a) film na 10
dziadol_fw

zamilcz waćpan, wstydu oszczędź...

dziadol_fw

Hhehehehehehhehehehhehehehhehehhehehehehhehehehehehheheh... to mnie Panie ubawiłeś. Hehhehehehheheh...

Thennomad

Czym ze to?

dziadol_fw

A w zasadzie "czymze". A co do senda, nie widze nic zabawnego w tym, ze ostatnimi czasy przeinacza sie historie produkujac ahistoryczne filmy fabularne. No bo jaka to zgodnosc z historia, gdy widze Indian i Japonczykow w jednym miejscu????

dziadol_fw

Dobra Misztrzu skończ temat i nie trolluj.

dziadol_fw

ciesz się,że Wikingowie na imprezę nie dotarli..

schfyo

Wikingowie byli wcześniej. Ale se wyjechali spowrotem do Europy.

dziadol_fw

odsyłam do książek historycznych, bądź wiki, mi ci Indianie wyglądali na filipińczyków, ale pomyliłem się o jedną wyspę, bo to TAJWAN. najlepiej przed głoszeniem profesorskich mów pseudohistorycznych trochę zapoznać się z tematem- jak np. o czym jest film.

darcklord

Do filipinczykow oni nic a nic nie sa podobni.

dziadol_fw

jeszcze filmu nie oglądałem ale mi coś podchodzą pod słowiańskie korzenie, może to nawet Polacy, nie, na pewno to Polacy! To muszą być Polacy! "Poles. Poles Everywhere!" jak rzekł kiedyś Buzz Astral.

Xs3roN

OOOO!!!!!!!!!!!!...dość zaskakująca,ale i intrygująca koncepcja psze Pana.

dziadol_fw

http://pl.wikipedia.org/wiki/Incydent_w_Busha

ocenił(a) film na 7
qpsik

Dziadol mylisz się to byli tajwańczycy ale ci japońce to nie japońce tylko mongołowie. Wszem i wobec wiadomo że mongołowie w dawnych czasach hodowali konie nietypowe. Otóż byli oni mistrzami hodowli koni stepowych ale apogeum hodowli przypadło na wiek XIX gdzie to wyhodowali wodne konie w celach kolonizacyjnych!!!
A tak panowie, i to właśnie byli mongołowie którzy przypłynęli na swych rumakach i skolonizowali Tajwan!!!!!!!!!!
Dokonał tego wielki chan Ein Zsamuk Udaizd!!!!!

tompab

A nie byl to czasem chan Jazrpeips Udaizd?

ocenił(a) film na 7
dziadol_fw

może, he he

tompab

Nie wiem co wam się w tym filmie podoba, ja tam się niczego szczególnego nie dopatrzyłem w nim. Od poczatku do końca tylko się mordują i nic więcej, Film się strasznie długo ciągnie co można by było skrócić do 1,5 godziny. Jak dla mnie ocena to 4.

ocenił(a) film na 5
Kormino

Ich wódz przypomina mi osob ę szkolącą przyszłych bojówkarzy Al-Kaidy. A sam film trochę Avatar. Najlepszy by ł młody "machin gunner", który z zamkniętymi oczami trafiłby pzelatującego komara w jajka :) Film na raz.

dziadol_fw

to na pewno byli eskimosi z kosmosu