PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=170036}
5,9 13 tys. ocen
5,9 10 1 12659
6,9 14 krytyków
Wolf Creek
powrót do forum filmu Wolf Creek

Nic niewnoszacy do kinematografii.Jesli ktos chce stracic 1:30 min.to polecam.

ocenił(a) film na 6
Berith7777

co piszesz, że beznadzieja a dajesz 5/10 >>>>

ocenił(a) film na 5
Boogeyman_filmweb

Nigdzie w swoim komentarzu nie napisałem-"beznadzieja".A propo dlaczego daje filmowi 5/10 a z drugiej strony niepolecam?A co ma piernik do wiatraka?Ja oceniam filmy bardzo skrupulatnie(od rezyserii po montaz),a film ten kilka plusów miał,jednak jako całośc wypada słabo.

ocenił(a) film na 6
Berith7777

masz rację ja daje mu 6/10 ale nie zachwycił mnie przesadnie...

ocenił(a) film na 7
Berith7777

Film jakich wiele? - ja mam dokladnie inne odczucia. Fakt, film nic nie wnosi, nie takie jest cel tego gatunku. Horror ma przerazac, trzymac w napieciu i tu autorom tego fimu udalo sie to znakomicie. Dodatkowo sposob podania mi bardzo odpowiada, malo tu kiczowatych scen jak to w horrorach przewaznie bywa. Gra aktorska calkiem, calkiem i ta pewnego rodzaju 'autenycznosc' bohaterow, ukazana w dosc dlugim wstepie, dosc jest nietypowa jak na horror. Dawno nie widzialem tak dobrego filmu w tym gatunku, ktorego wiekszosc filmow bardziej frustruje glupotą niz przeraza.

ocenił(a) film na 5
bjorker

Uwazam,że moja ocena jest adekwatna do obejrzanego filmu z gatunku-THRILLER.Dziwni mnie troche,ze porównujesz film do obrazów filmowych z innego gatunku.(horror).Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
Berith7777

Mozesz samozwanczo wbic ten film w gatunek thriller, jednak zarowno jak i producenci tak jak i najwieksze swiatowe bazy filmowe (imdb, filmweb) podaja informacje ze to jednak horror. Ja im wierze bo jak mowi sama wikipedia, 'celem filmowego horroru jest wywołanie u widza klimatu grozy, niepokoju lub obrzydzenia i szoku' i ten film dokladnie takim jest.Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
bjorker

ps: ja nie czepiam sie oceny, chce tylko podkreslic ze ten film nie jest filmem jakich wiele, a jednym z niewielu ktore mozne ogladac bez zazenowania tym co i w jaki sposob sie w nim przedstawia.

ocenił(a) film na 5
bjorker

Nie sugerowałem ze czepiasz sie oceny.Skoro uwazasz,ze to film dosyc wyjatkowy to ok.Niestety ja widziałem wiele juz tego typu produkcji wiec mam inne zdanie.Tylko niepytaj o tytuły.Pozdrawiam

ocenił(a) film na 2
bjorker

Niestety film nie trzymał mnie w napięciu, nudził wręcz. Główni bohaterowie tak irytowali, że w sumie cieszyłam się, że zginą. Autentyczność to fakt, brak kiczu też. Nigdy nie było mi dane znaleźć się w takiej sytuacji, ale sam fakt, że nie dobiły oszołomionego zabójcy a zaczęły zwiewać od razu dyskwalifikuje produkcję :) Bo ciężko mi uwierzyć, że można być tak bezmyślnym. Ja rozumiem stresik, niecodzienna sytuacja, ale bez przesady. Chciała go zabić, nie wiem czy nabojów zabrakło, to zamiast rozwalić mu łeb tryknęła go ze trzy razy w plecy. Chyba były świadome , że się obudzi i nawet jeśli one by uciekły zostwaiły by swojego kumpla na pastwę losu.