PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=170036}
5,9 13 tys. ocen
5,9 10 1 12659
6,9 14 krytyków
Wolf Creek
powrót do forum filmu Wolf Creek

Reżyserowi udało się stworzyc bardzo dobry obraz. Historia oparta na faktach trafia do nas tym bardziej, że właściwie w trakcie oglądania tego filmu zdajemy sobie sprawę że to mogło dotyczyc każdego z nas. Widz podczas oglądania filmu utożsamia się z trójką bohaterow, odczuwa to co oni: strach, bol (może nie dosłownie, ale chodzi mi o brutalne sceny, które działają dośc mocno na naszą wyobraźnię=, bezsilnosc. Swietne ujęcia, piękne australijskie krajobrazy. UWaga film zawiera dośc hardcorowe sceny przemocy, wspomnę chociażby o nożu wbijanym w rdzeń kręgowy. Film nie nudzi, czasami wręcz przeraża, do tego świetna gra Johna Jarrata.

ocenił(a) film na 4
Clash

Błagam. Ten film jest delikatnie mówiąc beznadziejny. Przez prawie godzinę akcji absolutnie żadnej, a jak już się zaczyna, to jest marnymi popłuczynami po innych horrorach tego typu, czytaj O Gościu Który Udaje Miłego, Zwabia Do Siebie Ludzi, A Potem Morduje Torturując. Pomijam już fakt, że fabuła jest przewidywalna jak efekt skoku na głowę z dwunastego piętra. Tragiczna strata czasu (oceniłam 3/10, bo jednak takich gniotów jak "Ils" to nawet to nie pobiło).

ocenił(a) film na 8
manowce

ok ma prawo ci się nie podobac, w końcu od tego jest forum żeby dyskutowac. Ty go odebrałaś akurat tak, ja inaczej. Tylko weź jedno pod uwagę ten facet naprawdę istniał, naprawdę mordował i to naprawdę się wydarzyło.Więc twój tekst mówiący o popłuczynach po innych horrorach, nie ma prawa bytu, bo ogromna większośc tych innych horrorów powstała w głowach scenarzystów, w tym przypadku scenariusz napisało samo życie.

ocenił(a) film na 8
Clash

zgadzam się z Tobą, film jest naprawdę świetny,polecam bardzo ;)

Clash

Ja również film odebrałam tak samo jak Ty. To, że jest on na faktach sprawia, iż przez cały czas ma się świadomość, że to mogło spotkać każdego - bo kto będąc nocą w grupie znajomych, z popsutym samochodem nie skorzystałby z pomocy 'miłego' człowieka. Akcja na początku rzeczywiście rozwija się powoli, ale jakoś mnie nie zanudziła, wręcz przeciwnie. Jedyny minus to trochę głupawe zachowania bohaterek.

ocenił(a) film na 4
_Lillian_

nawet jak film o psychopatycznym mordercy nie jest oparty na faktach, to i tak zasadniczo może nas to spotkać, więc nie wiem w czym ten 'wolf creek' jest lepszy od chociażby 'wrong turn' czy innych tego typu rewelacji. wszystko to samo, wszystko jedna półka.