PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=170036}
5,9 13 tys. ocen
5,9 10 1 12659
6,9 14 krytyków
Wolf Creek
powrót do forum filmu Wolf Creek

Po przeczytaniu recenzji pomyślałam sobie że to kolejny film o młodzieży której się zachciało przygody jak zobaczyłam wasze rekomendacje to pomyślałam sobie, że może jednak wart skoro to niby tak dobre jak teksańska masakra no i co? I MASAKRA pół filmu nuda , później ktoś za nimi polatał i to bez klasy...żaden horror, tandeta nic nowego 3/10

ocenił(a) film na 8
martus_18

Skąd ten zachwyt? Mogę Ci napisać, co mi się w tym filmie podobało:
1. Długi wstęp pozwalający na zapoznanie się i polubienie głównych bohaterów. Dzięki czemu w dalszej części filmu przejmowałem się ich losami.
2. Gra aktorska, która stoi na bardzo wysokim poziomie jak na survival/slasher. W szczególności główny zły prezentuje się świetnie. Ale młodzi aktorzy też dobrze sobie poradzili.
3. To co we wszystkich australijskich filmach- piękne zdjęcia. Dzięki nim można się zakochać w tym kontynencie.
4. Kilka brutalnych scen z "głową na patyku" (ta scena jest jedną z nielicznych, które pamiętam ze slasherów) na czele..
5. Atmosfera, klimat bezradności, osamotnienia na pustkowiu. Ja go poczułem...ale to element czysto obiektywny bo każdy odczuwa to inaczej.
6. Napięcie.

Jest to jeden z horrorów, który ma u mnie 10/10 i nigdy się nie wahałem co do tej oceny. Dla mnie jest to świetny przedstawiciel slashera/ survivala. Ja go polecam gorąco. No chciałbym się dowiedzieć, co było w nim takiego tandetnego, bo jak nic takiego nie zauważyłem.

Pozdro