Wiec zaczne od tego ... czym ten film sie rozni od innych filmow katostroficznych ??? niczym . Historia napisala sama scenariusz , ktory bezmyslny rezyser zmarnowal na sredniego kniota.... PO WTC spoddziewalem sie czegos duzo lepszego.... Co w tym filmie jest takiego ,ze ma srednia 7,1 ???? Historia strazakow uwiezionych w ruinach budynku.,, Czy dzielny i bohaterski rzołnierz Marins ?? W porownaniu do "LOT 93 " TEN film jest porazka... United 93 przynajmiej opowiada jakąś Historie ktora naprawde wciaga,,,.....Wracajac do wtc to pewnie sobie myslice ...""Ten film pokazuje tylko wazne wydarzenia nie wazne , ze jest słaby " Amerykanie naprawde zepsluli bardzo dobry scenariusz.....Chyba ,ze powstanie WTC II to bede mieli szanse sie zrechabilitowac....Film ZDECYDOWANIE PONIZEJ OCZEKIWAN 4/10
AZ WIERzYC SIE NIE CHCE ZE TEN FILM WYSZEDL SPOD REKI CZLOWIEKA KTORY NAPISAL SCENARIUSZ DO TAKICH FILMOW JAK :
CZLOWIEK Z BLIZNA I PLUTON
Do 'lot 93' to niema co porownywac, zupelnie w innym stylu zrobione filmy. WTC typowo amerykanski szit, nie wciaga, pol filmu to obraz z wnetrza gruzów gdzie lezeli Ci policjanci, malo ciekawe sceny i malo bylo na nich widac. Zapewne dla amerykanow ten film moze miec jakas wartosc, ale dla tych co tego nie odczówali na wlasnej skrórze to zwyczajna kicha. Strata czasu.
Co moze Cage miał wyjsc z pod gruzów, pobiedz do remizy zwołać ekipe i uwolnić kumpla niczym John Rambo?
Druga sprawa dotyczy tej "Warości i kichy" o której napisałes w końćówce. Człowieku tego typu sytuacje zdarzają się na Świecie codziennie! Trzęsienia ziemi, tornada, lawiny itd. Rok temu w Polsce zdarzyła się tragedia która wstrząsneła mną jeszcze bardziej niż atak na WTC dlatego że stało sie to niemal pod moim nosem. Mianowice zawalenie sie hali w Katowicach. Drugi podobny wypadek zaledwie kilka miesiecy temu. HALEMBA. Więc nie pisz pierdół że to tylko temat dla Amerykanów bo taka sytuacja może zdarzyć się wszędzie, a ten film przedstawia słabości ludzkie, oraz momenty w których istota jaką jest czowiek, potrafi te słabości pokonać. O tym jest ten film i temat ten nie podlega żadnej dyskusji.
Według mnie film 8\10. Jest to wkońcu dramat. Dramat który wywołal u mnie emocje podobne do tych które odczyłem oglądając Cast Away, czy Band of Brothers.
Pozdrawiam.