PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=252752}
6,1 38 tys. ocen
6,1 10 1 37845
4,1 17 krytyków
World Trade Center
powrót do forum filmu World Trade Center

Według mnie ci co mówia o tym filmie "gniot", "nuda", "beznadzieja" po prostu szli na niego z nastawieniem, że bedzie to kolejny efektowny film katastroficzny. Że będą walić sie wieżowce, rozbijac samoloty, z nieba spadać ludzkie członki itp. No i trafili na psychologiczny, bardziej dokument a nie fabułę. Nie możemy oceniać filmu stworzonego przez amerykanów o ich amerykańskiej tragedii. Olbrzymiej tragedii. Tak naprawde my ich nie znamy, byc może ten wysmiewany przez was żołnierz marines dla nich jest bohaterem i wcale nie wydaje sie smieszny i pompatyczny. Amerykanie tez pewnie nie mogliby zrozumieć naszych filmów o KAtyniu czy Powstaniu Warszawskim. Oni tak własnie czują, tak się zachowują więc uważam, że lepiej jest powstrzymac się od komentarzy niż bez zastanowienia krytykować. Ja wolę pozostac neutralna bo chyba inaczej w tej sytuacji nie mozna.

Maya

No proszę. A myślałem, że nie przeczytam ani jednej mądrej wypowiedzi na poziomie. Gratuluje Maya, dobrze wiedzieć, że są jeszcze ludzie myslacy! Pozdrawiam serdecznie i w pełni zgadzam się z powyższą opinią!

ocenił(a) film na 5
Maya

Jasne.. Skotro tak, sugeruję Ci obejrzenie trochę radzieckich gierojów. Oni tez pewnie będa dla ciebie wiarygodni? Litości! ten marine to była najgorsza postać w filmie -sztuczna do granic możlwiości. Jezlei uwazasz ze tacy sa Amerykanie i mają takich kołkowatych bohaterów - to tym gorzej dla Amerykanów.