PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=345957}
6,6 195 tys. ocen
6,6 10 1 195258
5,5 60 krytyków
World War Z
powrót do forum filmu World War Z

Pytam dlatedo ze chce wiedziec czy warto wydac pieniadze na bilet w kinie bo pozniej okaze sie ze
pieniadze zostana wywalone w bloto lub poczekacmaz beda grac w tv lub w necie

ocenił(a) film na 9
misiek13_3

WARTO. Naprawdę. Na ten film z chęcią poszłabym nawet i drugi raz. Efekty w kinie i dźwiękowe i wizualne, na duży plus. W domu tego nie osiągniesz. Nie wiem jak z 3D, ale normalną wersję polecam :)

ocenił(a) film na 7
misiek13_3

Warto iść dobry klimatyczny film .

ocenił(a) film na 6
karpiok23

byłem na wersji 2D, w tanie wtorki na pewno warto ;)

ocenił(a) film na 7
Tymoteusz81

Ja też byłem w wersji 2D,za 13zł w multikinie po okazaniu kodu z facebooka i nie żałuje ze poszedłem na ten film.

karpiok23

Moim zdaniem szału nie ma. Film niezły, ale brakuje mu tego czegoś. Chyba panuje jakiś kryzys w Hollywood bo ostatnio byłem na Ilusion a teraz na World War Z i żaden z tych filmów mnie nie zachwyciły (mimo, że były bardzo efektowne i dobrze zagrane). A może czekam na kolejny klasyk w stylu Hannibala Lectera...? :)

ocenił(a) film na 7
green_world

Przydałby by się taki film w stylu Lectera,mam nadzieję że Red 2 mnie nie zawiedzie,jedynka była fajną sensacją z dużą dawką humoru.

ocenił(a) film na 7
misiek13_3

idź, idź. Fajny filmik. Lekki, przyjemny, akcja, zombie ;) dla mnie bomba :)

marpolek

JUŻ "GRAJĄ" W NECIE! :D

Widać, że jesteście zachwyceni 7/10, 6/10, brak oceny.
Ja słyszałem, że straszne gówno. O zombie ciągle teraz, gry, seriale, ileż można.
Przez te flaki na ekranie żadnego filmu z dziewczyną nie mogę oglądać.
A najbardziej to ja lubie mózgi. :D

Wa770

Śmiało możesz brać dziewczynę na seans już po samej kategorii wiekowej możesz wywnioskować jaki ten film może być i czym pachnie , na pewno czytałeś również komentarze i te negatywne i pozytywne tu zamieszczone.
Z własnego doświadczenia mogę ci powiedzieć ''Bierz dupę i idź na film'' tylko później mi nie wypominaj że ujmuje twojej inteligencji jak nowa szklanka po łapkach czy tez olimp na grillu .

kadim_filmweb

Film nie może ujmować inteligencji. Tobie to już w ogóle, bo ty masz szczególnie ujętą inteligence.

The_Fallen

Dobra facet załącz sobie jedną z tych gejowatych japońskich kreskówek i przestań już pisać , ludzi dobijać i wtrącać się na siłę , ja napisałem co JA sądzę o tym filmie , a zdanie nie było skierowane do ciebie.
Chyba że lubisz się obrzucać mięsem.

kadim_filmweb

Dobrze, że przynajmniej wiesz że są japońskie, a nie chińskie. Co nie zmienia faktu, że nazywanie tego gejowatymi kreskówkami pokazuje twoje ignoranctwo i gówniany brak wiedzy merytorycznej, ale czego się spodziewać po trollu(ew. gimbusie)?

The_Fallen

Ty mnie pierwszy zaczepiłeś więc się tak nie dziw że odpowiedziałem ci tak , a nie inaczej na twoją zaczepkę.
Nie miej mnie za kompletnego idiotę gdyż również oglądam i lubię anime od czasu do czasu.

The_Fallen

I nie rób za wróżkę/wróżbitę ...... trollu,gimbusie

kadim_filmweb

Sam jesteś trollem. Uważając, że ten film ujmuje inteligencji. Tak się zachhowuje troll/gimbus

The_Fallen

O już sobie dorobiłeś definicje gratuluje.

kadim_filmweb

Za to gratuluję bycia nic nie wartym człowiekiem który potrafi się zachowywać jedynie jakby pozjadał wszystkie rozumy.

The_Fallen

Ty nie jesteś za to lepszy.

The_Fallen

Najlepsze jest to ze przestałeś rozmawiać o filmie.

kadim_filmweb

Nie, ja cały czas rozmawiam ale nie z tobą.

The_Fallen

Schizofrenii sie dorobiłeś boroku.

kadim_filmweb

Nie, ja gadam o filmie gdzie indziej.

The_Fallen

@The Fallen, naprawdę mało profesjonalny trolling.
Naprawdę da się to zrobić 1000x lepiej, a nie zaczynając od ubliżania.
TROCHĘ INTELIGENTNIEJ CO NIE??????
JESTEM GŁODNY! GDZIE SĄ MOJE MÓZGI???

Wa770

Że niby ja trolluje? A on niby nie?

The_Fallen

Ale Ty zacząłeś i go podjudziłeś. :d

Wa770

Bo mi się nie spodobał.

The_Fallen

WAŻNE SĄ SMACZNE MÓZGI!
JESTEM GŁODNY! GDZIE SĄ MOJE MÓZGI???

kadim_filmweb

Może moja wina, że nie wspomniałem, że narzeczona jest wrażliwym stworzeniem. {SPOILER} JAK ZACZELI NAPIER%%%%Ć NA POCZĄTKU. No z 5minut wytrzymała. Ja to spoko, oglądam The Walkig Dead jedząc obiad (a to nie każdy tak umi). No i.... właśnie jestem w połowie filmu ale mnie wynudził, wole sobie commenty popisać i potrollować, ciekawsze to tak szczerze. MÓZG! Gdzie? WCINAJ GO!

Wa770

No niestety słaby film nawet jak na wysokobudżetową produkcje.
Jak człowiek ma trochę więcej lat to już się zdążył napatrzeć na gore tu w necie i rzeczywistości i go tak zbytnio nie rusza chyba że ktoś ma słabe nerwy.

Wa770

To nie trollowanie bardziej przekomarzanie.

Wa770

A czego ona się bała tych pseudo zeeembies ?

kadim_filmweb

He, he, no to ją dobiło. Już te wybuchy i karambole samochodowe i krzyki to już nieweyrabiała :D
To jest duchowa istota, o medytacji w tybecie i magda gessler - to jest AKCJA.
Ano przekomarzanie się, takie niewinne. W MÓZGI CELUJ!

Wa770

Bojaźliwe twe dziewczę :D

kadim_filmweb

Ta.., peace & love. Jah bless, man...

ocenił(a) film na 7
Wa770

urzekłeś nas wszystkich swoją historią :)

ocenił(a) film na 4
misiek13_3

zależy. film ani nie trzyma w napięciu, ani nie ma tam akcji, ani jakichś moralnych wyborów czy popisów aktorskich. jest dość przeciętny i bezbarwny.

jak ktoś Ci funduje bilet, to czemu nie.
inaczej to szkoda kasy - no chyba, że jesteś totalnym fanem zombie i musisz obejrzeć wszystko co wychodzi, bez względu na poziom.

ocenił(a) film na 6
mr_craftsman

Zgadzam się, choć wykonanie jest w porządku. Razi masa głupich motywów typu [SPOILER ALERT] wirusolog zajmujący się 10 lat studiowaniem wirusów, później się dowiadujemy, że miał 23 lata jak zginął (w debilny sposób tak w ogóle), ale oczywiście zdążył przekazać naszemu Bradowi wskazówkę i ten rozwikłał zagadkę zombie, yeah. Drugi motyw - żydki balangujące na ulicy, sprowadzające hałasem chmarę zombie (dobrze im tak), czy samolot robi bum, rozbija się, a Brad siedzi z zadrapaniem na policzku (no i dla dramatu wsadzili mu kawałek blachy w bebech, potem biegał z bandażem, ok).

Za całość, od fana zombie film dostaje 7, choć nawet te zombie nie były fajne. To chyba zombie nie były tak w ogóle :D

ocenił(a) film na 6
ZiD0

Hola... Rozumiem, można nie umieć czytać ze zrozumieniem, ale nie rozumieć co ktoś mówi? Wirusolog mówił, że trzeba 10 lat studiować, żeby badać wirusy i je rozumieć (coś w ten deseń), a o 23-latku mówił dowódca bazy w Korei, nie Pitt. ^^

ocenił(a) film na 6
defy_you

Hola Mariola! A co to za różnica rozumienie słowa pisanego od mówionego, rotfl lol wtf lmao zal.pl zw cya bd nmzc. Zrozumiałem, że doktorek studiował 10 lat wirusologię, potem ktoś (nieważne kto, nie napisałem że to Pitt, rotfl lol wtf lmao?) wspomniał że miał on 23 lata. Czepiasz się jak cielę malowanych wrót, daj spokój Mariolka.

ocenił(a) film na 6
ZiD0

"wirusolog zajmujący się 10 lat studiowaniem wirusów, później się dowiadujemy, że miał 23 lata jak zginął"

TO NIE O NIM BYŁA MOWA, TYLKO O ŻOŁNIERZU (który zginął podczas tej samej akcji) i to ten właśnie żołnierz miał 23 lata, NIE WIRUSOLOG. Jesteś w stanie to pojąć?

ocenił(a) film na 6
defy_you

Nie jestem. A przyjmiesz mnie do kaps lok teamu?

ocenił(a) film na 8
misiek13_3

Nie lubię filmów o zombie, ale poszłam z ciekawości na film i nie żałuję. Zapełnione było pół sali kinowej i te całe pół sali siedziało cicho przez cały film co oznacza, że nie było źle i film wciąga. NIe ma tu przerysowanych scen wybijania w pień zombie, ani zgrywania super bohatera przez Brada Pitta. Można zobaczyć ;)

ocenił(a) film na 7
shorin_84

to chyba i ja się wybiorę :D

ocenił(a) film na 8
misiek13_3

Warto. Film trzyma w napięciu od samego początku. Gra aktorska nie powala, ale w takich filmach nie o to chodzi. Czekałem na ten film od dłuższego czasu. Bałem się czytając opinie na forum, że się zawiodę, ale nic takiego się nie stało. Dla mnie, obok "Jestem Legendą" to jeden z lepszych filmów z "Zetami".

ocenił(a) film na 5
misiek13_3

nie warto,
biorąc pod uwagę scenariusz i grę aktorską skierowaną na PITA nie w kierunku dobrego filmu, oraz zdjęcia robione tak aby niewiele było widać film spokojnie można zobaczyć w netcie i nic nie stracić

ocenił(a) film na 3
misiek13_3

Film słaby, nielogiczny, wtórny. Zero oryginalności, dużo durnej akcji momentami zakrawającej na groteskę. Muzyka nie buduje klimatu i w ogóle nie zapada w pamięć (nie pamiętam nawet, czy w ogóle była w tym filmie...). Wszystkie "straszaki" oparte są o wyskakujące zombie, czyli najtańszy możliwy chwyt. Ostateczne rowiązanie - "kamuflaż" - jest niczym nie poparte z medycznego/logicznego punktu widzenia. Osobiście pierwszy wyszedłem z sali wraz z początkiem napisów końcowych, ale wierciłem się już od połowy (i kilka innych osób też). Film pod mało wybrednego widza z USA, który lubi patos i ratowanie świata.

ocenił(a) film na 5
aquirlan

nie można z Pita zrobić Morgana Freemana jak w filmie "Kolekcjoner". Nie ta liga. Kamera specjalnie pracuje tak w urywany sposób bo to jest jedyne narzędzie jakie im zostało aby kreować poczucie strachu. Kamuflaż jest ciekawym rozwiązaniem ale wtórnym ukradzionym z the walking dead jak parę innych:
-ucięta noga Hershe'la zaraz po ugryzieniu a ucięta ręka Izraelskiej żołnierki
- w twd 1 sezon obwieszali się flakami zombie dla kamuflażu aby koło nich przejść przez ulicę
- mur wzięty z ogrodzonego miasta gubernatora itd.

ocenił(a) film na 7
misiek13_3

Ja wyszłam z kina zadowolona. Byłam pozytywnie zaskoczona, bo spodziewałam się, że będzie gorzej. To jest film o zombie, nie ma więc sensu oczekiwać wielkich dylematów moralnych i aktorstwa z najwyższej półki. Mimo wszystko, film jest porządnie zrobiony i dostarcza dobrej rozrywki. Może i są w nim nielogiczności, ale generalnie wszystko da się kupić (może dla mnie oprócz sceny z nożem). Uważam, że to jeden z lepszych filmów o zombie. Swoją drogą hejterom proponuję trochę przystopować, bo to miało być po prostu letnie, rozrywkowe kino. Plus dodam, że film ma bardzo dobrą czołówkę z muzyką Muse:).

misiek13_3

Każdy film warto obejrzeć. Jak najbardziej idź do kina, to jest film bardziej na duży ekran.

ocenił(a) film na 2
misiek13_3

FILM ZENADA, NAPRAWDE SZKODA CZASU I KASY. UWIERZ MI. OCENA: 2

POZDRAWIAM