PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10037013}
6,2 5,1 tys. ocen
6,2 10 1 5068
5,2 28 krytyków
Wróbel
powrót do forum filmu Wróbel

Jak mądrze skomentować prawie dwie fajnie spędzone godziny na ... delektowaniu się kinem. Od czasów reklam Plusa i komedii "To nie tak jak myślisz kotku" jestem fanem Jacka Borusinskiego. Uważam go zaxaktora niewykorzystanego w naszym kinie, konedii, choć "Wrobel" absolutnie nie jest komedią. Mądrzej, inteligentnie opisali go krytycy, choćby recenzja tutaj, ja mogę tylko dodać, że jak unikam polskiego kina, bo oszczędzam sobie zażenowania, ironii, nerwów no i czasu, tak tutaj w tym filmie podoba mi się wszystko. Borusinski co prawda gra jednowymiarowo, te same gesty, nieszczęśliwa miną, zagubienie w rozmowach, ale z drugiej strony jego oszczędna gra tutaj bardzo pasuje. Zawłaszcza ekran , tutaj świetni są jego partnerzy, zwłaszcza kapitalny jak zawsze Rogucki czy ta nieznana mi aktorka w roli Marzenki. Dialogi nie męczą, o dziwo słychać je wyraźnie, staranne dekoracje, świetny także Stroinski, wolne tempo akcji mi akurat bardzo tutaj pasowało. Z przyjemnością obejrzałem ten filmba 1 szym seansie w dniu premiery i polecam, choć oczywiście nie fanom Marcela, Kruka czy Romulusa.