Wrota do piekieł

Drag Me to Hell
2009
5,4 43 tys. ocen
5,4 10 1 43443
6,1 20 krytyków
Wrota do piekieł
powrót do forum filmu Wrota do piekieł

5/10

ocenił(a) film na 5

Na temat tego filmu można by pisać wiele. Samo wypisanie amatorskich błędów wytarczyłoby na pożądny referat. Zastanawia mnie tylko co autorzy chcieli wprowadzić do filmu poprzez wystrzelające gałki oczu, czy próbe ugryzienia głównej bohaterki przez staruszkę bez zębów. Takich momentów w tym filmie było sporo i dlatego obrzydliwie zepsóły na prawdę dobry pomysł na film. Nie będe czepiał się oczywiście błędów szczegółowych, których pełno, jak np. to, że staruszka trzykrotnie wyrywała włosy pani Christine, a one cudownie odrastały, albo, że meble tejżesz pani wykonane były z drewna mniękkiego niczym świeżo spadły śnieg. Chcem też zwrócić uwagę na zakończenie. Nazwać go pomysłowym??? Ja skłonny byłbym nazwać go przesadzonym. Film na dobrą sprawdę można było by przerwać w ok. trzech momentach (nie wiem dokładnie nie liczyłem :D ). To przeciąganie pozwoliło, przynajmniej mi, domyślić się, że nie będzie happy endu. Pozostało mi zatem czekać aż demon przyjdzie i zabierze Christine do piekła. A gdzie element zaskoczenia??? NIMA :D Jednak co najważniejsze, mimo wielu wad, film nie jest nudny. Zasnąć przy nim niewątpliwie ciężko, jest po prostu niezły, dlatego 5/10 odemnie.