Wrota do piekieł

Drag Me to Hell
2009
5,4 43 tys. ocen
5,4 10 1 43443
6,1 20 krytyków
Wrota do piekieł
powrót do forum filmu Wrota do piekieł

Swietna muzyka, swietne aktorstwo, swietny humor, swietne budowane napiecie.

Komu sie nie podoba niech spada na drzewo, wiele osob czesto nie zdaje sobie sprawy ogaldajac film z jakim filmem ma tak naprawde do czynienia, moze to niektorych zdziwic ale by zrozumiec co jest napisane w ksiazce trzeba umiec czytac, w przypadku niektorych filmow by je zrozumiec trzeba tez wiedziec czym faktycznie film jest a czym nie, wy jestescie glupi a ja nie.

użytkownik usunięty
Katsper

hehe ;).
Mi też się podobał. Po prostu zajebisty.
Przerażający,ciekawa historia.
Wreszcie coś normalnego,a nie ciągle te żałosne,krwawe filmy typu:Piła.
Straszy na maksa! Polecam!
10/10

ocenił(a) film na 7
Katsper

Popieram przedmówców!!! Jak dla mnie 8/10

Katsper

Właśnie obejrzałem ten film i uważam że 7 na 10 to ocena zupełnie w porządku. Dobra muzyka, niezła budowa napięcia, kilka udanych efektów specjalnych, barwny czarny humor. Widać, że Sam Raimi chcę wrócić do korzeni, choć co prawda troszeczkę brakuje w tym filmie świeżości Martwego Zła. Ale co ja gadam, przecież tu chodziło o dobrą zabawę, pasję reżysera, "strachy po pachy", historię na dobranoc dla dużych dzieci. Widać to oglądając ten film ze zrozumieniem twórczości Sama Raimi, dając się zaangażować narzuconej konwencji, która czyni z tego obrazu rzecz nietuzinkową, o niebo atrakcyjniejszą od wielu ówczesnych horrorów. Cóż mogę więcej napisać, prócz tego że nie rozumiem oceny zbiorowej (5,7), pozostaje mi tylko dodać, że "o gustach się nie dyskutuje", ale o braku kompetencji należałoby...

użytkownik usunięty
Katsper

Jakoś nie specjalnie mi się podobał. To że pomyliła koperty rozwiązałam w sekundę. Przewidywalny i troszkę kiczowaty.

ocenił(a) film na 5

To że pomyliła koperty też domyśliłem się szybko. Ciekawy film, fajnie zrealizowany. Dałem 5/10 ale tylko z tego względu, że maił być to horror, ale nie przestraszył mnie ani trochę:( i sądzę ze niewielu przestraszy. W kategorii czarna komedia dałbym co najmniej 7. Ale niestety jest to horror, a w horrorach chodzi przede wszystkim o strach. Film sam w sobie naprawdę dobry...