Wspaniała

Populaire
2012
6,7 11 tys. ocen
6,7 10 1 10923
5,2 4 krytyków
Wspaniała
powrót do forum filmu Wspaniała

umówmy się, to nie jest film, który kogokolwiek zaskoczy, ALE jeśli ktoś szuka odrobiny relaksu po ciężkim tygodniu pracy, film jest idealny by zatopić się w cukierkowym świecie i wychodzi się z kina z uśmiechem :) Bardzo dobra gra aktorska.

DiFe86

zgadzam się:
1. zero zaskoczenia
2. bardzo przyjemny chodź troszkę przydługi
ogólnie pozytywnie oceniony :)

Lady_Lolla

dokładnie mam takie same odczucia!:D

DiFe86

Całkowicie popieram. Na pewno o tym filmie zapomnę tak szybko, jak szybko zapominam, że zjadłam pyszne ciastko, ale chwila konsumpcji dała dużo przyjemności. Film poza tym niezwykle kulturalny, taktowny, taki świetny relaks. I te stroje kobiece, piękne kolory, nie mogłam oderwać oczu, jednak pięknie kobiety prezentowały się w tych czasach. Ale jak w tym chodzić, biec do autobusu, nosić zakupy? Chyba, że się ma samochód, co jest normą dzisiaj. Ale jeżeli uwielbia się dużo pieszo chodzić na co dzień?

ocenił(a) film na 7
DiFe86

również popieram. Znalazłam w filmie wszystko czego szukam we francuskich komediach romantycznych.
I kto by pomyślał, że zawody pisania na maszynie mogą być tak wciągające! ;)

DiFe86

ja również popieram :) poszłam do kina w nieco kiepskim humorze i nie mając pojęcia, czego mam się spodziewać, a wyszłam z ogromnym uśmiechem i nawet lekko bolącym brzuchem :)
lekka, przyjemna komedia plus przecudowny klimat lat 50. z cudownymi kostiumami :)

ocenił(a) film na 8
DiFe86

Określenie "przyjemny" jest odpowiednie dla tego filmu.
Poprawił mi humor.

Zgadzam się z Wami, choć dla mnie nie był przydługi (gdyby się skończył te pół godz. wcześniej czułabym niedosyt ;-)) i na pewno nie zapomnę o nim szybko (choć z ciastkiem fajne porównanie, bo oglądając film czułam się własnie jakbym jadła pyszne ciastko). Zdecydowanie polecam.