umówmy się, to nie jest film, który kogokolwiek zaskoczy, ALE jeśli ktoś szuka odrobiny relaksu po ciężkim tygodniu pracy, film jest idealny by zatopić się w cukierkowym świecie i wychodzi się z kina z uśmiechem :) Bardzo dobra gra aktorska.
zgadzam się:
1. zero zaskoczenia
2. bardzo przyjemny chodź troszkę przydługi
ogólnie pozytywnie oceniony :)
Całkowicie popieram. Na pewno o tym filmie zapomnę tak szybko, jak szybko zapominam, że zjadłam pyszne ciastko, ale chwila konsumpcji dała dużo przyjemności. Film poza tym niezwykle kulturalny, taktowny, taki świetny relaks. I te stroje kobiece, piękne kolory, nie mogłam oderwać oczu, jednak pięknie kobiety prezentowały się w tych czasach. Ale jak w tym chodzić, biec do autobusu, nosić zakupy? Chyba, że się ma samochód, co jest normą dzisiaj. Ale jeżeli uwielbia się dużo pieszo chodzić na co dzień?
również popieram. Znalazłam w filmie wszystko czego szukam we francuskich komediach romantycznych.
I kto by pomyślał, że zawody pisania na maszynie mogą być tak wciągające! ;)
ja również popieram :) poszłam do kina w nieco kiepskim humorze i nie mając pojęcia, czego mam się spodziewać, a wyszłam z ogromnym uśmiechem i nawet lekko bolącym brzuchem :)
lekka, przyjemna komedia plus przecudowny klimat lat 50. z cudownymi kostiumami :)
Określenie "przyjemny" jest odpowiednie dla tego filmu.
Poprawił mi humor.
Zgadzam się z Wami, choć dla mnie nie był przydługi (gdyby się skończył te pół godz. wcześniej czułabym niedosyt ;-)) i na pewno nie zapomnę o nim szybko (choć z ciastkiem fajne porównanie, bo oglądając film czułam się własnie jakbym jadła pyszne ciastko). Zdecydowanie polecam.