Wspaniała

Populaire
2012
6,7 11 tys. ocen
6,7 10 1 10923
5,2 4 krytyków
Wspaniała
powrót do forum filmu Wspaniała

"Wspaniała" to lekki, łatwy i przewidywalny obraz, jednak... bardzo przyjemnie się go ogląda:-). W moim odczuciu dzieje się tak w dużej mierze za sprawą cudownej stylizacji na lata pięćdziesiąte ubiegłego wieku. Oglądanie na ekranie kunsztownie dobranej garderoby i sprzętów z tamtych lat było dla mnie swoistą wędrówką w czasie... To idealny film na poprawienie sobie nastroju, w te białe, zimne i ponure "wiosenne" dni... Warto wybrać się do kina:-).

ocenił(a) film na 7
ainahn

Ogromny plus za klimat retro - dzięki niemu film naprawdę wiele zyskuje. Niestety scenariusz nie był zachwycający, spodziewałam się czegoś na wyższym poziomie. Lekki i przyjemny, tak, lecz tylko na jeden raz i z kilkoma "ale".;)

ocenił(a) film na 7
Lionne94

Podpisuje się pod obydwoma wypowiedziami ;-)
Polecam

ocenił(a) film na 8
Lionne94

Jednak przyjemne wrażenie po obejrzeniu filmiku pozostaje, a to też ma swoją wartość :-).

ocenił(a) film na 7
ainahn

Zgadzam się, film jest swoistego rodzaju podróżą w czasie, mnie to zachwyciło. Lubię również ambitne filmy, jednak w tym wypadku banalność fabuły nadaje filmowi lekkości, świeżości i po prostu sprawia, że bardzo przyjemnie się go ogląda w jesienny, deszczowy wieczór :)

ocenił(a) film na 8
Minnaloushe_fw

To prawda!!! Po wyjściu z kina pomyslałam sobie tak: "Nie jest to może kino ambitne, jednak bardzo przyjemne w odbiorze, czasem też warto obejrzeć takie produkcje".. Niby banalny, a jednak coś w nim jest !!! Retro klimacik bezcenny ;-).

użytkownik usunięty
ainahn

zgadzam się...film bardzo przyjemny w oglądaniu,... aż żałuje że nie wybrałam się do kina,....retro klimacik super,aktorzy bardzo sympatyczni , energia pozytywna i odbiór bardzo relaksujący

ocenił(a) film na 8

Ja dodatkowo miałam tę przyjemność obejrzenia filmu w starym kinie, czyli podwójne retro..... Bezcenne :-).