Temat ważki ale film całkowicie szablonowy. Wystarczy przeczytać artykuł na ten temat, zamiast tracić półtora godziny na aktorskie pląsy. Chociaż amerykanom jest on pewnie potrzebny.
Owszem ale pamiętajmy, że film odnosi się raczej do profesjonalnych graczy, którzy podejmują raczej większe ryzyko niż amatorzy grający rekreacyjnie. To tak by nieco uspokoić ale, że sport jest urazowy nie da się ukryć.
W tym sporcie nie ma meczy bez kontuzji.Historia Iron Mike Webstera pokazuje jak bardzo.Koles w wieku 35 lat mial cialo 70 latka to powinno sporo ludziom uswiadomic ale jakos w tym filmie to pominieto.Tacy ludzie jak Favre z ciezkimi nalogami.Peyton Manning cudownie powracajacy lepszy po zlamanym karku!!!Lista jest bez konca zerwane wiazadla norma,wstrzas mozgu co drugi mecz, wylamane palce nic specialnego.
Sport ok bardzo taktyczny,moglyby byc mniej kontuzyjny.
Oprocz tego jest tez bardzo duzo swietnej sportowej historii np. Franco Harris i "Immaculate reception" LOL
Polecam zapoznac sie z filmikami nfl lub espn 30:30.
A po co mam się z nimi zapoznawać, skoro moja wypowiedź dotyczyła czego innego. Przeczytaj uważnie i dopiero komentuj.
Moja wypowiedz dotyczyla paru spraw,przede wszystkim sportu jako calosci z jego dobrymi i zlymi stronami.
Zapoznac sie mozesz dla poszerzenia swoich horyzontow,mozesz takze pozostac glupim ignorantem i really dont care.
Do tego w ten sport amatorsko/rekreacyjnie, nie gra nikt na swiecie.Tylko udowadniasz swoja niewiedze i igorancje.
"Do tego w ten sport amatorsko/rekreacyjnie, nie gra nikt na swiecie.Tylko udowadniasz swoja niewiedze i igorancje."
Serio? O choćby Flag football nigdy nie słyszałeś? A w kontaktowym footballu to niby nie ma amatorskich drużyn? Aktualnymi mistrzami świata w footballu amerykańskim jest narodowa drużyna USA złożona z amatorów, u nas w Polsce mamy przecież ligi, nie grają w nich zawodowcy..
Flag football LOOOOL dobre
Jest w Kanadzie liga,ale nawet amerykanie maja ja gdzies.Jesli chodzi o amerykanski football to tylko NFL i college reszta to kmioty nie warte uwagi,jak cricket i baseball
Stwierdziłeś, że NIKT nie gra w football amerykański amatorsko czy rekreacyjnie - a to nie prawda, baa, nawet wspomniany przez Ciebie NCAA football league jest oficjalnie ligą amatorską...
W football amerykański gra setki tysięcy ludzi na całym świecie, od zasad NFL full-contact, do flag football, jest to normalne, tak samo jak to że w boksie amatorskim, takim jak na IO, zawodnicy noszą kaski, nadal to jest boks.
NCAA to liga amatorska?!?Proponuje zapoznac sie z dochodami uczelni z tego amatorskiego procederu.
To ze studentow w USA sie okrada to nie znaczy ze nie sa pro,a wlasnie tak druzyny z NFL traktuja tych studentow.NCAA to po prostu mlodszy brat NFL i tyle.
Flag football to nawet nie jest sport.
Radzilbym sprawdzic te setki tysiecy bo wg mnie to bzdura wyssana z brudnego palucha
"nawet wspomniany przez Ciebie NCAA football league jest oficjalnie ligą amatorską"
Napisałem "oficjalnie", bo oficjalnie tak jest, to że aktualnie w USA trwa dyskusja czy należy płacić studentom nie ma znaczenia, dopóki ktoś uprawia sport, i nie zarabia na tym - jest amatorem.
Walnął Pan babola - " w ten sport amatorsko/rekreacyjnie, nie gra nikt na świecie" - na tej samej zasadzie, można by stawiać tezę że nikt nie gra amatorsko czy rekreacyjnie w piłkę nożną.
Tak przy okazji, skoro w NCAA to zawodowcy, to skąd się oni biorą? Wcześniej, na poziomie HS Ci licealiści, którzy grają w football, to już zawodowcy czy jednak są to Ci nieistniejący amatorzy?
To na jakie tematy wg Ciebie warto tracic czas w filmie? przeciez ludzie sa różni, jedni lubią dramat drudzy komedie, jedni taki temat drugi taki, co to za komentarz?? mysle ze dla wielu osob ten temat jest interesujący na film