7,5 40 tys. ocen
7,5 10 1 39519
6,9 18 krytyków
Wszystko będzie dobrze
powrót do forum filmu Wszystko będzie dobrze

10/10

ocenił(a) film na 10

Film z kategorii "trzeba obejrzeć". Mówi wprost: nie warto przesadnie wierzyć w cuda i
nadprzyrodzone moce, trzeba ufać sobie.

ocenił(a) film na 8
chatiflatt

Uważam,że to jeden z najlepszych filmów polskich.Gra aktorska wyśmienita, fabuła ogółem jest bardzo "wytrawna".Polecam.Nie sądziłem,że kiedykolwiek ocenię polski film powyżej 9 :)

ocenił(a) film na 10
Dragit17

Zgadzam się. Zadziwiające, że ten film nie zrobił festiwalowej kariery jak nudne "Pręgi".

ocenił(a) film na 8
chatiflatt

Właśnie.Myślę,gdyby ten film zyskał większy rozgłos lub był produkcją zagraniczną zyskałby wiele prestiżowych nagród ;) Moja wiara w Boga jest skomplikowana,lecz nawet jeśli w filmie pojawia się ten wątek to mi nie przeszkadza w docenieniu tego dzieła :) Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Dragit17

"Wszystko będzie dobrze" mówi właśnie o wierze w Boga, zadaje pytanie: może nam się to wszystko wydaje?. A na końcu zdaje sugerować odpowiedź.

ocenił(a) film na 8
Dragit17

zgadzam się z Tobą jak najbardziej. Gra aktorka wyśmienita z Więckiewiczem na czele :) Wiem tez, że o gustach się nie dyskutuje, ale takie wrzucanie wszystkiego do jednego wora ( ''polskie filmy z zasady nie mogą być szczególnie dobre '') świadczy chyba o niewielkiej wiedzy na ten temat.

ocenił(a) film na 8
filmm

To była aluzja ? :) Ja uwielbiam polskie filmy ;P Jednak teraz zamiast filmów takich jak chociażby Wszystko będzie dobrze powstają niestety słabe "komedyjki" ;( Jest jeszcze zapowiadająca się przyjemnie "Róża" którą muszę wkrótce obejrzeć :)

ocenił(a) film na 8
Dragit17

Powstają i słabe komedyjki i bardzo dobre polskie filmy ( co prawda nie tak bardzo reklamowane ), które są naprawdę warte obejrzenia. Co do 'Róży' to... aż nie wiem co napisać. Ja uważam ten film za jeden z lepszych jakie widziałam. Robi ogromne wrażenie , jest do bólu realistyczny, przerażający i bardzo prawdziwy. Tam to dopiero aktorzy dają czadu... Przepraszam- wiem, nie ten temat :) ...w każdym razie bardzo polecam. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
filmm

Tym bardziej czuje się zobowiązany obejrzeć ten film :)

ocenił(a) film na 10
chatiflatt

Zakochałam się w tym filmie. Obejrzałam głównie ze względu na Więckiewicza i się nie zawiodłam. Ani na nim ani na filmie w ogóle. Mój ojciec jak zwykle marudził, że jakieś nudne padło zapodali, ale z minuty na minutę był coraz bardziej zafascynowany filmem. Podobnie moja mama. Chyba założymy rodzinny fanklub Roberta Więckiewicza :). Mam nadzieję, że się ucieszy ;p.

ocenił(a) film na 10
antygrafik

Przed Więckiewiczem po tym filmie właśnie otworzyły się bramy do kariery. Wcześniej były małe rólki.

ocenił(a) film na 10
chatiflatt

A Cuma? Ja uwielbiam Cumę :)

ocenił(a) film na 10
antygrafik

To wyjątek potwierdzający regułę ;)

ocenił(a) film na 8
chatiflatt

Bardzo dobry film. Przypomina najlepsze filmy lat 80.

ocenił(a) film na 10
chatiflatt

Piękny film wspaniała gra aktorska no i przede wszystkim ta ścieżka dźwiękowa przy której film był jeszcze lepszy chociaż co ja pier**lę ten film był zaje*isty szkoda że nawet nominacji do Oscara nie dostał.Ale cóż najlepsze filmy często są spychane na boczny tor.

ocenił(a) film na 10
killfrenzy8282

W 2007 roku do Oscara nominowane były "Sztuczki", też dobry film. A soundtracku z filmu nie wydano na płycie, autorem muzyki jest Michał Lorenc, kto oglądał "Symetrię" ten zna to nazwisko

ocenił(a) film na 6
chatiflatt

Do jakiego Oscara? Stary, Sztuczki nigdy nie były nominowane do Oscara, nie wprowadzaj ludzi w błąd, film był jedynie naszym kandydatem do nominacji, natomiast jej nie otrzymał.

ocenił(a) film na 10
park3r

Masz rację, źle się wyraziłem.