Postawiłam ocenę 10/10, choć sama Bette Davis zasługuje w tym filmie na 100! Każda scena z jej udziałem to mistrzostwo aktorstwa. Sceny ze złoszczącą się Margo Channing (a nie jest ich w tym filmie mało), oglądałam już pewnie kilkanaście razy i pewnie jeszcze wiele razy obejrzę, bo nikt nie złości się tak jak Bette :)
Pozdrawiam :)
Podeszłam do tego filmu sceptycznie. Myślałam, że będzie przykładem starego, choć solidnego kina, ale nie przystającego do dzisiejszych czasów. Po pierwszych scenach całkowicie zmieniłam zdanie! Film rewelacja, Bette wprost niesamowita! Dawno nie oglądałam obrazu, który wciągałby tak mocno, scena po scenie. Jeden z lepszych, które w ogóle oglądałam:).
Całkowicie się z Tobą zgadzam :) Film doskonale wpisuje się również w dzisiejsze realia, ze względu na uczucia jakie motywują do działania główne bohaterki. Być może nawet teraz bardziej niż kiedykolwiek wcześniej ambicje, dążenie do celu po trupach są wszechobecne.
Dlatego ten film nigdy się nie zestarzeje, a dzięki wielkiej Bette Davis niemalże każda scena daje widzowi niemało satysfakcji. :)
Pozdrawiam wszystkich miłośników tego filmu i nie tylko :)