Wszystko o Stevenie

All About Steve
2009
5,2 24 tys. ocen
5,2 10 1 24042
3,9 7 krytyków
Wszystko o Stevenie
powrót do forum filmu Wszystko o Stevenie

JAK TO MOŻLIWE ŻE DO DYSTRYBUCJI DOPUSZCZAJĄ FILM KTÓRY OTRZYMAŁ ZŁOTĄ
MALINE (SANDRA) BĘDĄCY NIEPOROZUMIENIEM. GŁUPIA KOMEDIA,SANDRA ZAGAŁA
PRZYGŁUPAWĄ BLOND LALE. A JEDNOCZESNIE NIE DOPUSCILE "BLIND SIDE" FILM
REWELACYJNY, SWIETNA GRA SANDRY (OSKAROWA)... NIEMAM POJĘCIA CZYM SIE
KIEROWALI. KTO OBEJRZY FILM NAGRODZONY ZŁOTĄ MALINĄ?

dzidzia_1984

Hola, złote maliny nie są żadnym wyznacznikiem, widziałem dużo filmów, które niesłusznie otrzymały maliny. O tym się akurat nie wypowiem ponieważ go nie widziałem, lecz na przyszłość trochę dystansu, skoro maliny są przyzwane najgorszym filmom roku, w teorii, to wcale nie oznacza, że tak się dzieje w praktyce...

bartez13_17

Tym razem jest tak również w praktyce... Co prawda malinę dostała tylko Bullock o ile się nie mylę, ale film na prawdę jest do niczego i szczerze odradzam jego obejrzenie. I mam nadzieję że doczekam się Blind side

ocenił(a) film na 6
Mrs_Although

Nie zgadzam się, że film jest do niczego. Owszem nie jest to super ambitne kino, ale łatwa, lekka i przyjemna opowieść. Widziałam gorsze filmy jak chociażby nasza polska produkcja "To nie tak jak myślisz kotku". Bullock jak sama powiedziała chciała coś w tym filmie przekazać i ja zrozumiałam o co jej chodziło, dlatego też film ten zdecydowanie nie jest do niczego ;).

użytkownik usunięty
scarlett_25

Temat już był... http://www.filmweb.pl/topic/1345720/pytanie.html

ocenił(a) film na 4
scarlett_25

w takim razie wyjaśnij mi prosze co chciała w tym filmie przekazać? :)
wybacz ale moze dlatego ze jestem facetem nie dopatrzyłem się w tym filmie
żadnego przekazu... ale z chęcią bym poznał Twoją opinię..

dzidzia_1984

Bierz rzeczy jakimi są, to chciała przekazać.

ocenił(a) film na 6
dzidzia_1984

Co chciała przekazać? Ależ proszę Cię bardzo, już piszę. Grając tą jakby nie było (i jak tu ją określają wszyscy) głupią idiotkę chciała pokazać jak warto dążyć do wyznaczonych sobie celów, jak niewarto poddawać się i walczyć o to czego się pragnie, jak nie przejmować się opiniami innych ludzi i po prostu być sobą. Jak już pisałam, film nie jest super ambitny, ale jakieś swoje przesłanie ma, a Sandra dobrze zagrała - bo rzeczywiście musiała się nieźle postarać aby wyszło realistycznie, że taka głupiutka jest ;)

bartez13_17

dla mnie również maliny nie sa opiniotwórcze, podobnie jak oscary. To tylko subiektywne sugestie które filmy sa gorsze od innych lub które zasługuja na zainteresowanie i uwage. Nic poza tym.

dzidzia_1984

Na pewno ktoś obejrzy, ale mogliby też dać Blind Side. To takze ktoś by pewnie obejrzał.

ocenił(a) film na 4
dzidzia_1984

no zgadza się że malina nie jest wyznacznikiem. jezeli się nie mylę to
otrzymał ją również "transformers zemsta upadłych" wysoko oceniony film
przez internautów, również na filweb. Jednak w temacie tego filmu zostaje
przy opinii że złota malina jak najbardziej się należy. i były chyba dwie
maliny, równiez dl najgorszej pary aktorów (nie pamiętam dokładnie) dla
fanów dobrego kina smutna informacja. "blind side" nie wejdzie do kina w
Polsce,premiera dvd dopiero w czerwcu... ;(

ocenił(a) film na 6
dzidzia_1984

to powiedzcie mi jak inaczej miała zagrać idiotkę, tak żeby się wszystkim podobało? Mi się wydaję, że taka była ta rola. W Blind Side zagrała inteligentą kobietę osadzoną w prawdziwej amerykańskiej historii i to oczywiście się każdemu podobało, i film i zarazem aktorzy. Tak to już jest. Zazwyczaj jak film ma kiepski scenariusz to nawet jeśli aktor gra świetnie to nie zostanie doceniony, bo jego rola nie klei się kupy, jest tak jakby niewiarygodna do opowiadanej historii. Wydaję mi się za Sandra stworzyła postać adekwatną do filmu. Nawet powiem, że musiała się tu nieźle wykazać. Być taką gadułą, która ma swój własny świat, która jest w oczach innych dziwadłem, która nie umie odnaleźć się świecie. Fakt, film nie powala, jest słaby, ale Sandra dobrze zagrała.

michallosto

To powiedźcie mi czemu filmy o idiotkach są u nas promowane, a pomija się film nagrodzony jedną z najbardziej prestiżowych nagród? Czy to jakaś metoda ogłupiania społeczeństwa? A co do ,,Transformerów 2" - należała im się Malika,należała. Bo właśnie często to opinia internautów - często rekrutujących się z grona tzw. zjadaczy popcornu - nie jest miarodajna, a opinia krytyków już tak.

ocenił(a) film na 7
Picard

Czyli z drugiej części Twojej wypowiedzi mam rozumieć, że to co podoba się widzowi nie jest ważne, ważne jest, że spodoba się kilku filmowcom ? Nie zgodzę się z Twoim twierdzeniem ani z Tym, że malina Sandrze za ten film się należała ponieważ na pewno znalazło by się dużo więcej słabych kreacji aktorskich. Transformers 2 najgorszym filmem roku ??? To chyba Ci filmowcy nie oglądają za dużo filmów bo wyszło w tym roku mnóstwo filmów które ciężko było obejrzeć do końca, a akurat transformers 2 nie był taki zły, wiec według ciebie pewnie należę do grona ,,zjadaczy popcornu" skoro tak uważam. Dla mnie te złote maliny to jakieś nieporozumienie, rozdawane są chyba tylko dlatego żeby się jak najwięcej się o nich mówiono bo pewnie gdyby rozdawane były rzetelnie to nikt by ich nie śledził i nie interesował by się tą ,,nagrodą" O tym że nie należy ich traktować poważnie świadczy najlepiej złota malina i oskar dla Sandry w jednym roku.

ocenił(a) film na 7
wislaktswk1906

Jeszcze tylko chciałem dodać, że zgadzam się z michallosto w 100% :)

wislaktswk1906

,,wiec według ciebie pewnie należę do grona ,,zjadaczy popcornu" skoro tak uważam."

Niestety tak skoro w twoich ulubionych goszczą takie ,,nieśmiertelne klasyki" jak: ,,American pie", ,,Transporter" cz ,,Kac vegas". Rzecz gustu czy się lubi takie filmy, ale dobry kinem tego nazwać nie można. A nie bój się Oscara dla Sandry nie traktuje poważnie - dostała go gdyż ostatnio znów jest na fali i dla niej jednocześnie to ostatnia szansa na taką nagrodę - , Malinę zaś już jak najbardziej poważnie!

dzidzia_1984

normalka dystrybutorzy polecieli na masówkę dla przerzuwaczy kinowego popkornu. Filmy intelektualne.. Żal dystrybutorzy mają te 10 % społeczeństwa <100IQ mają w dupie

ocenił(a) film na 1
dzidzia_1984

film fajny, bo można zobaczyć jak wygląda aktorka po operacji plastycznej. Nienaturalnie układające się zmarszczki, buzia jak po wymianie szczęki. Aby nie skupiać się na tych rzeczach proponuję oglądać film w rozdzielczości oferowanej przez telefon komórkowy, inaczej chyba będzie niektórym przeszkadzać.

A film? Hmm, poza tą nienaturalną buzią Bullock, którą widać w prawie każdej scenie? Nic szczególnego.

JuliTata

JuliTata - a ja dla odmiany wolałbym żyć z kobietą, która w wieku 56 lat wygląda jak Sandra - nawet jeśli robiła milard operacji plastycznych. Jestem też za silikonem i za krótkimi mini.

dzidzia_1984

Chciałbym tylko przypomnieć, że żyjemy w kraju, którym największą oglądalność z pośród wszystkich programów TV ma "M jak Miłość" (ok. 9mln!). Więc przy tym fakcie większość "dziwnych" decyzji dystrybutorów przestaje być dziwna.

użytkownik usunięty
dzidzia_1984

bosh, kieruj się tymi żałosnymi malinami a daleko zajdziesz! Właśnie, że dobry film, a wielką pomyłkę udawadnia fakt, że Sandra dostała Oskara w tym samym roku.
Maliny są stworzone, żeby tylko ośmieszać wszystko i wszystkich, bezsens

użytkownik usunięty

właśnie film obejrzałam i jestem jeszcze bardziej anty maliny, nie powinno być takich żałosnych nagród, film jest bardzo fajny