PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645967}

Wszystko stracone

All Is Lost
2013
6,2 11 tys. ocen
6,2 10 1 10896
7,3 19 krytyków
Wszystko stracone
powrót do forum filmu Wszystko stracone

Jak to jest możliwe, że kontener pływał? Zdaje się, że nie jest wodoszczelny, ale za to wykonany ze stalowych profili i blachy... hmm...

ocenił(a) film na 2
amonart

Zalezy co jest w srodku, towar zazwyczaj jest uszczelniany. Przy przewonie np. elektroniki trzeba ja zabezpieczyc przed zalaniem i dzialaniem wilgoci. Rokrocznie odnotowuje sie wiele zderzen z plywajacymi kontenerami. Obecnie kontenery plywajace po oceanach sa jednym z wiekszych zagrozen dla zeglugi malych jednostek.

ocenił(a) film na 4
Rudy123

Tego nie wiedziałem ;) ... ale pewnie coś w tym jest. Zawartość ma znaczenie.

ocenił(a) film na 2
amonart

Wystarczy, ze w srodku sa fajki :D tutaj jest filmik z plywajacym kontenerem. http://gcaptain.com/maersk-container-washes-ashore-axmouth-cigarettes/

ocenił(a) film na 5
amonart

W środku kontenera było obuwie sportowe, nic dziwnego, że ten unosił się na wodzie. Bo skoro było obuwie to pewnie do tego masa tworzywa sztucznego.

ocenił(a) film na 4
Finalny_Odbiorca

Obuwie, tak też to zauważyłem z tym, że kontener był uszkodzony i zawartość wypływała na zewnątrz, a tym samym woda wpływała dość swobodnie do środka...ale mniejsza o to, byłem po prostu ciekawy co inni myślą o tym, pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
amonart

Kontener uszkodził się najprawdopodobniej w momencie zderzenia z łodzią Redforda, także czas, w który do środka nalewała się woda nie był zbyt długi.

ocenił(a) film na 8
amonart

Nawet jeśli do kartonów z butami dostała się woda to i tak siła wyporu setek butów być może uniosłaby taki kontener :)