B. Dobry.Szukam wlasnie o podobnej tematyce ktorych watkiem glownym jest pokazana przyszlosc nowe technologie itp. tak jak np. Ja, robot czy wlasnie Wyscig z czasem ;)...
Jesli macie jakies pomysly to podajcie prosze :).
No wlasnie nie widzialam i zaraz biore sie za sciaganie :)
Gattaca i Brasil tak samo zatem mam juz trzy filmy do obejrzenia :)
Z gory dzieki za pomysly ;)
hehe tak interesuje mnie ten temat a coraz bardziej zdaje sobie sprawe jak malo filmow obejrzalam tego rodzaju :)
Raport mniejszosci, przyjelam hehe dodaje do tych ktore m m zamiar zobaczyc ;p
A ja proponuję coś ze starszych filmów; "Łowca Androidów", "Uciekinier", "Pamięć Absolutna" czy "Johnny Mnemonic".
O ile jeszcze nie oglądałaś to polecam film "Zapłata". W swoim gatunku film absolutnie rewelacyjny i jest jednym z moich ulubionych. Myślę, że powinien przypaść ci do gustu skoro interesuje cię taka tematyka.
Surogaci, Tron Dziedzictwo, Gamer, Giganci ze stali, Jądro Ziemi, Czerwona Planeta, Akira, Ghost in The Shell, Piąty Element. Ogólnie wszystkie filmy SF podpinają się pod Twoje kryterium ;)
Dwa BARDZO dobre filmy, których nikt nie wymienił:
Impostor - Test na człowieczeństwo
Paycheck -Zapłata
Oba na podstawie opowiadań Philipa K. Dicka. Ogólnie filmy na podstawie jego książek są dobre. A jest ich sporo.
Kolejny film: Mroczne miasto. Dla mnie rewelacja.
A z wymienionych przez poprzedników na pierwszym miejscu postawił bym Equilibrium, i zaraz za nim Gattaca.