7,0 206 tys. ocen
7,0 10 1 206162
5,4 25 krytyków
Wyścig z czasem
powrót do forum filmu Wyścig z czasem

The Price of Life (1987) to z tego filmu czerpali pelnymi garsciami tworcy IN TIME. Juz wtedy handlowali czasem i walczyli z nierownym jego podzialem. In Time jest tylko remakem tamtego filmu, zadna innowacja!!!

ocenił(a) film na 5
tomaszs_84

bo tak na prawdę wszystko już było. coraz wiecej jest remaków, sekqueli, jakiś dziwnych kontynuacji (geneza planety małp np.). eh. ale z drugiej strony rośnie nowe pokolenie, które nie widziało wcześniejszych wersji, to se pójdzie do kina i se obejrzy. Napcha sie popcornem, zapłaci, interes się kręci:). a film generalnie do dupy.

ocenił(a) film na 6
profix

co masz do Genezy? to akurat był świetny film

ocenił(a) film na 5
Pauleta

zależy co kto lubi. dla mnie był nudny. pozdr

ocenił(a) film na 6
profix

nudny? jeszcze bym przyjął że może zbyt efekciarski, ale nudny? serio?

ocenił(a) film na 5
Pauleta

no nudny, ale może ja juz za dużo filmów widziałem.

ocenił(a) film na 6
profix

heh.. ja też bardzo sporo widziałem, więc nie tu przyczyna, no ale cóż, jak napisałeś - co kto lubi

ocenił(a) film na 5
Pauleta

wiesz ja mam 34 lata, za sobą 5 lat studiów filmoznawczych. filmy oglądam od 6 roku życia. obejrzałem ich lekko 4000, (może 5000 nie da się tego policzyć) a wiele z nich po kilka, kilkanaście, a nawet kilkadziesiąt razy. mało co jest mnie w stanie zaskoczyć. Większość jestem w stanie przewidzieć. Geneza to bardzo prosty film, bez niuansów. Czasem lubie proste i nieskomplikowane kino, ale nie w tym przypadku. pozdr.

ocenił(a) film na 6
profix

wow a ja myślałem że moje 2,5 tys. to dużo :)

ocenił(a) film na 5
Pauleta

wszystko przed tobą:)

tomaszs_84

A cały pomysł z zarządzaniem przez państwo czasem, który pozostał obywatelom do przeżycia, jest z opowiadania Repent, Harlequin! Said the Ticktockman. Też zresztą nie jestem pewien, czy nie pojawił się gdzieś wcześniej. Naprawdę trudno w s-f o jakiś świeży pomysł. To, że i tu go nie ma, niekoniecznie jest największą wadą filmu.