Wyśnione miłości

Les amours imaginaires
2010
7,3 53 tys. ocen
7,3 10 1 53294
6,9 45 krytyków
Wyśnione miłości
powrót do forum filmu Wyśnione miłości

Znakomity

ocenił(a) film na 7

choć osobiście nie rozumiem co dwoje tak inteligentnych ludzi widziało w tym pustym i aroganckim narcyzie?

ocenił(a) film na 7
Le_Cinema

Przez caly film czekalam na cos co sie w koncu wydarzy ze polubi ten film tak bardzo ze dam mu conajmniej 8. Niestety wedlug mnie zasluguje tylko na 7. Absolutnie uweilbiam muzyke w tym filmie, klimat, gre aktorow. Jednakze jak ktos juz tu wspomnial zdecydowany przerost formy nad trescia. Film nie opowiada o milosci do grobowej deski, raczej o zauroczeniu ktore dosc szybko mija a mimo to watek jest ukazany z takim patosem ze momentami irytuje. Mimo wszystko polecam, warto obejrzec chociazby "dla odmiany".

ocenił(a) film na 8
doubtless89

no właśnie... dla odmiany :) wszędzie roi się od obrazów o "kocham cię aż po grób", a Dolan przedstawił nam magię i siłę samego zauroczenia i to jak idealizujemy sobie daną postać. Bardzo mi się podobało przełożenie punktu ciężkości nie na uczucie, a na walkę między dwojgiem przyjaciół, no i to chropowate przedstawienie uczuć niby najważniejszych. Bez zbędnej gloryfikacji. Po prostu przyjaźń *uja warta, miłość tym bardziej :)
Film jak najbardziej na plus! Nie mogę się doczekać obejrzenia "Zabiłem moją matkę" :)
A i soundtrack, i kostiumy totalnie obłędne, i sceneria/wnętrza totalnie obłędne !

Le_Cinema

a ja rozumiem. nawet z pełną świadomoscią, że to pusty i arogancki narcyz ;)

Le_Cinema

No właśnie. Ja zupełnie nie rozumiem fenomenu Nicolasa. Nie trafia do mnie, ale pewnie dlatego, że nie jestem ani heteroseksualną kobietą ani gejem :)

ocenił(a) film na 9
baluk

Z tym gejem to nie pomogę, ale jako heteroseksualna kobieta powiem, że taki "zły chłopiec" może zawrócić w głowie, szczególnie jeśli jest przy tym pustym i aroganckim narcyzem ;)