Wybór Zofii

Sophie's Choice
1982
7,6 26 tys. ocen
7,6 10 1 26014
7,1 21 krytyków
Wybór Zofii
powrót do forum filmu Wybór Zofii

Arcydzieło

ocenił(a) film na 10

Sama nie wiem jakimi słowami opisać ten film. Zrobił na mnie wielkie, olbrzymie wrażenie. Wybór Zofii jest intymnym obrazem, jest namacalny dlatego też taki bolesny. Oglądając film zastanawialam sie, jak można żyć, jak może życ kobieta kiedy przezyła swoje życie w pigułce w ciągu wojny ; stracila rodzine, męza, #, nadzieje , wszystko co kochala i w co wierzyla. Przezyła wojne, holocaust. Jak ma życ teraz? Dzieci? Juz miala... męza? Miala... Pozostaje tylko egzystencja w pięknej skorupie z wysuszona dusza. Ile osob może być dla nas bliskich? Tracąc jedna bliska osobe, kazda kolejna ktora chce byc bliska NIGDY taka nie bedzie mogla byc. Bedzie co najwyzej słuchaczem, tak jak głowny bohater...
Jakie to straszne że mając 32 lata i będąc niezwykle piękną można czuć się starą i samotną...
Aktorstwo tutaj jest zaprezentowane na najwyższym poziomie. Film porusza najglebsze struny duszy.
Niezmiernie gorąco go polecam

Unfaithful

Nic dodac nic ujac zgadzam sie w 100%

ocenił(a) film na 9
Unfaithful

ja również :)

Unfaithful

Wszystko prawda, ale trzeba dodać że Streep gra najlepszą rolę w karierze. Ogólnie możliwe że to najlepsza kobieca kreacja w historii. Na pewno top10.

Unfaithful

Racja, film niesamowity... Jeden z najlepszych.

ocenił(a) film na 8
mateusz1497

Świetny film, naprawdę znakomita gra aktorska, ale mam dużo "ale" do scenariusza... Pocięte sceny itd. Tu jest recenzja, która popiera moją opinię http://mrmrssandman.blogspot.com/2012/01/wybor-zofii.html