Wybór Zofii

Sophie's Choice
1982
7,6 26 tys. ocen
7,6 10 1 26014
7,1 21 krytyków
Wybór Zofii
powrót do forum filmu Wybór Zofii

Podobny film

ocenił(a) film na 8

Witam. Poszukuje podobnego filmu,którego oglądałam w dzieciństwie. Tematyka podobna, II wojna
światowa, obóz koncentracyjny. Kobieta trafia tam i zabierają jej dziecko. Po wojnie jej mąż szuka
tego syna, nie pamiętam czy go znalazł. Pamiętam jeden szczegół tylko że czasem miesza mi się ten
filmz Wyborem Zofii i nie mam pewności czy nie było to tutaj. Do obozu trafiła kobieta z córką, ta
dziewczynka około 5 lat przestraszyła się psa i żołnierz niemiecki dał jej kwiatka. Potem widzimy jak
wynoszą jej ciało po zagazowaniu a ona dalej ten kwiatek trzyma. Niestety wiecej szczegółów podać
nie mogę.

użytkownik usunięty
vampire_12

Ooo, byłabym zainteresowana tym filmem.
Może szanowny autorze/autorko umieść ten opis w ogólnym wątku o filmach? Tam więcej osób zagląda.

ocenił(a) film na 9

ja też chciałabym wiedzieć o którym filmie mowa:) zaciekawiło mnie to:)

ocenił(a) film na 8
vampire_12

nie jestem pewna, ale troszkę pasuje do "życie jest piękne" z 1997 roku. Jest to włoski film i nawet jeśli nie o niego chodziło to zachęcam, bo jest wyjątkowy.

użytkownik usunięty
Kakna2

Film oglądałam, tam ojciec trafia do obozu wraz z żoną i synem, ojciec ukrywa chłopca na męskim oddziale. Żona i syn dożywają końca wojny, on - nie. Także nie o to dzieło chodzi. Niemniej "Życie jest piękne" to film wart zobaczenia :)

vampire_12

Czy to przypadkiem nie jest "Zapamiętaj imię swoje"?

użytkownik usunięty
jak45

W tym filmie kobieta po latach znajduje swojego dorosłego już syna, nie została zagazowana.

Racja.

vampire_12

Powstali z popiołów? Chociaż chyba to nie to...