Wybór Zofii

Sophie's Choice
1982
7,6 26 tys. ocen
7,6 10 1 26014
7,1 21 krytyków
Wybór Zofii
powrót do forum filmu Wybór Zofii

ja może się on wam podobać.w tym filmie okazuje się że to Polacy planowali
holocaust,są antysemitami,alkoholikami a Polki to k..

użytkownik usunięty
KrecikJ23

Gdyby padło jedno złe zdanie o Żydach to byłby antysemicki

użytkownik usunięty
KrecikJ23

Ło boże, nie tylko w Polsce byly takie stowarzyszenia, a obrywa się Polakom tylko dlkatego,że Niemcy nasze ziemie okupowali i na nas napadli i zrobili to z zemsty za to,ze się nie poddaliśmy od razu jak inni tchórze. Polacy naprawdę powinni być dumni ze swojej historii. Ale wy głupawe subiektywne polaczki sami siebie umniejszacie i poniżacie w oczach innych.Polacy dwa razy uratowali Europę , raz przed Turkami, a drugi raz przed bolszewikami, polscy lotnicy bronili Brytoli,choć nie powinni za to,że nie pomogli Polakom ,gdy nas Niemcy napadli, a gdyby to zrobili razem z USA,to być moze tylu niewinnych ludzi nie zginęło by w tak bezstialski sposób w obozach śmierci.Zareagowali tylko dzieki raportom Pileckiego z obozu o rzezi na Żydach. A jak ten szlachetny człowiek skończył ,szkoda gadać.Ale wy nie macie nic wspólnego z tamtym pokoleniem i to wy teraz mordowalibyście ludzi innych,jakby wam w mainsteamowych mediach kazali. A szwaby o swoich na swoich ziemiach wszystko wiedzieli i z radoscia wybrali Hitlera.

ocenił(a) film na 9

Ciekawe stwierdzenie - im bardziej świadomy człowiek, tym głupszy? W którym miejscu umniejszyłam pozytywną rolę Polaków w historii? Po prostu stwierdziłam fakt historyczny - bardzo dokładnie zbadany i potwierdzony. Nikt nie mówi, że skoro w Polsce byli antysemici to jest to równoznaczne z tym, że cały kraj był antysemicki. Tak samo, jak nikt (a już na pewno nie ja) nie twierdzi, że jeśli w tym filmie padłoby jedno złe zdanie o Żydach, to cały film byłby antysemicki. No ale najwyraźniej masz problem ze znajomością i rozumieniem historii własnego kraju - to raz. A dwa, że myślisz bardzo stereotypowo, co może świadczyć o Twoim braku świadomości i zdolności logicznego myślenia. Człowiek naprawdę świadomy i obiektywny jest w stanie przyznać się do błędów swoich i swojego narodu. Tobie tego brakuje. A to że w filmie pada stwierdzenie, że iluś tam Polaków było antysemitami naprawdę nie sprawia, że cały film jest taki!

ocenił(a) film na 7
Poman

Przywołuje się tu ciągle jakiegoś przeciętnego amerykańskiego widza, który po obejrzeniu filmu ma rzekomo stwierdzić, że Polacy byli współwinni holokaustowi. Czy naprawdę uważacie, że filmy takie jak ten czy "Ida" oglądają przeciętni widzowie? Nie sądzę. To jest raczej temat dla kogoś zainteresowanego historią, kto zna proporcje win w tej wojnie. Tak więc nie panikujcie z tą antypolskością.

użytkownik usunięty
valthemar

Niuniu,spójrz lepiej na powyższe komentarze tych polaczkowatych nieuków