Daje 9 bo z kiepskiego materiału wyszedł kapitalny film.
Polecam wszystkim...prawie
9 to prawie Arcydzieło. Ja dziewiątki nie dałem nawet tak wybitnemu filmowi jak Droga do Zatracenia. A Ty tak bez ogródek dajesz 9 jakiejś syfiastej (h)amerykańskiej komedyjce, która nie przekazuje żadnych wartości? Wybacz, ale ten film nie wyróżnia się niczym. Ani gra aktorska nie jest dobra, ani zdjęcia, a o scenariuszu to lepiej nie wspominać.
Gratuluję wyczucia dobrego kina.
Filmy zawsze powinno się oceniać w ramach gatunku który reprezentują.
"Role Models" jest świetną komedią, i jako komedia zasługuje na ocenę co najmniej 8/10.pzdr
Zgadzam się. Filmu jeszcze nie widziałem, ale ja oceniam filmy zgodnie z gatunkiem. Dlatego Egzorcysta ma 10/10, a Jason X 3/10;-) Jeżeli była dobra komedia, to czemu nie ocena 9.
Po co udawać zarozumiałych pryków, co myślą, że wszystkie rozumy pozjadali o "sztuce filmowej". Wymaganie od kina morałów, przekazywania wartości... Zdaje się, że film to dla większości ludzi forma rozrywki, nieprawdaż?
Jeżeli potrafię powiedzieć po seansie - "spędziłem przyjemnie 2 godziny" - to czego jeszcze miałbym wymagać?
Poza tym komedie są tworzone po to by rozśmieszyć, a nie w celu przemycania gdzieś w tle drugiego dna, czy analizowania podjętych tematów.
"Role Models" to niezły film dla relaksu. Ode mnie 6,5/10.