Wyrolowani

Role Models
2008
6,1 15 tys. ocen
6,1 10 1 15256
6,0 8 krytyków
Wyrolowani
powrót do forum filmu Wyrolowani

jeśli masz więcej niż 15 lat.... to prawdopodobnie nie dasz więcej niż 3/10 (słownie: słaby). odradzam.

ocenił(a) film na 5
beniaminczech

ee tam pier..lisz
Mam 18 lat i dałem 5/10
PoZdro :P

ocenił(a) film na 4
Misiek01

Zgodzę się z kolegą , film kraju popcornu , nagrany w powielanej do bólu
poświacie durnowatej arcyspołecznej komedii...ŻAL!

beniaminczech

a co jest tego powodem;p żalosność, glupota filmu? ja wole takie z deczka popaprane niż beznadziejne komedie romantyczne;p

ocenił(a) film na 5
beniaminczech

Bez przesady, nie był aż taki tragiczny ;) Oczywiście, mistrzostwo to to nie jest, ale nie zdziwię się, jak ktoś da dość wysoką ocenę.

ocenił(a) film na 7
blavv

Od 15 lat już trochę wiosen zeszło a mimo to dałem 7/10.
Film przyjemny, z fajną obsadą i fabułą.
Nie jest to arcydzieło ale w sam raz na miły wieczór.

ocenił(a) film na 4
KropaBKS

4/10

w sam raz, jeżeli chcesz się ponudzić wieczór...

ocenił(a) film na 7
Marielka

hmm...jeśli rozprawiamy nad wiekiem...Kurdę bardzo mi żal tego ,że już niestety moja piętnastka stuknęła kilka lat temu , a dałem 6/10 :P

ocenił(a) film na 8
beniaminczech

Jeśli mowa o wieku oglądających, to ja niedługo kończę 24 lata, a wg mnie film zasługuje na solidne 8/10 :) Przy czym uważam, że faktycznie nie każdemu musi się on podobać, ale w żadnym wypadku nie spłycałbym go do poziomu "kolejnej durnej amerykańskiej komedii ze sprawdzającego się na nastolatkach schematu >>American Pie vol. XX<<", a takie opinie się pojawiają. Fakt, nie ma w nim nic wielce odkrywczego i pewnie po części "to wszystko gdzieś już było", ale nie każdy szuka we wszystkim co ogląda wielkiego kina na miarę Oscara.
A "Role Models"? Ot, bardzo przyjemna, "przyjacielska" komedia z fajnymi aktorami odgrywającymi fajne role do fajnego scenariusza - mnie wystarczy :)

ocenił(a) film na 6
beniaminczech

poniżej 15 ? lol facet jak to jest według ciebie film dla dzieci to nie chcę nawet wiedzieć jakie ty dobranocki swoim pociechą będziesz puszczał...
6/10

ocenił(a) film na 4
Renkart

Film do obejrzenia na raz, jakoś nie specjalnie mnie zachwycił. Podobała mi się obsada. Film tak jak ktoś wcześniej napisał, typowa dla kraju popcornu...

ocenił(a) film na 8
beniaminczech

Zgadzam się z erteen - ja mam 32 i film spodobał mi się na tyle, że oglądałam go już 3 razy. Bardzo lekka, sympatyczna i dobrze zagrana komedia, a na szczególną uwagę zasługuje rola Seanna William Scott, który zapadł mi w pamięć jako Stiffler a tu pokazał dobre, dojrzałe aktorstwo. Trzeba umieć odróżnić ambitne kino od rozrywkowego, ale i jedno i drugie może być dobre lub słabe. Dobrze zagrani rodzice Augiego - przerysowani ale nie przesadzeni. Oczywiście końcówka lekko irytująca, ale typowa dla amerykańskich produkcji familijnych, nie psuje jednak całości. Jak dla mnie rozrywka 7,5/10 ale dam 8 za Stifflera, Kiss i małego buntownika Ronniego :) Polecam na niedzielne popołudnie albo na święta zamiast Kevina.

ocenił(a) film na 6
beniaminczech

Ocena filmu nie zależy od wieku, tylko od upodobań kolego... A o gustach się nie dyskutuje tylko o filmach...^^
Film lekki i przyjemny, ja się nie nudziłem. A tekstem o stroju Minotaura w szafie matki, zatkałem paru gości na uczelni... xD
Jak dla mnie solidne 6/10

ocenił(a) film na 6
beniaminczech

Według mnie lekki i całkiem przyjemny film 6/10

ocenił(a) film na 6
Kristoflos

zgadzam się Renkart'em :D
a wgl co to za prowokacja , poniżej 15 lat ? :P to że ty masz więcej i dałeś 3/10 to nie znaczy , że wszyscy tyle dadzą . -.=

Entuzjazm

Mam dziesięć lat. Ta komedia to dno, wolę Bergmana i "Powiększenie". W weekendy jeżdżę do dziadków, razem oglądamy Tarkowskiego.

ocenił(a) film na 5
Pan_Nawrocki

Ja dałam 7 tylko i wyłącznie za końcówkę i bitwę, bo to jedynie można bylo w tym filmie oceniać. Gdybym miała ocenić tylko jakieś początkowe 30-40 minut filmu było by 3-4.

ocenił(a) film na 7
anulkaa76

fajnie sie oglada, podczas seansu nie mozna sie nudzic :D mi tam sie podoba. Dalem dobry :)

ocenił(a) film na 7
beniaminczech

Bardzo lubię aktorów, którzy grają w tym filmie, a sam film wcale nie był najgorszy, bo bądź co bądź jakieś przesłanie niósł ze sobą. nie jest to na pewno arcydzieło kinematografii, ale właśnie taki lekki i przyjemny film, do którego czasem wracam z przyjemnością. Uznałem go za "dobry", więc tej słownej ocenie przypada 7/10 :) Dałbym 6, ale, tak jak poprzednik, podwyższam ocenę za KISS :D

użytkownik usunięty
beniaminczech

Tak jakby czternastolatek był debilem w porównaniu do siedemnastolatka. Zwykła, amerykańska komedia. Tylko po co używać tego wyznacznika wieku.

ocenił(a) film na 7

Zgadzam się, wiek ty raczej nie ma nic do znaczenia. Jak wyżej typowa amerykańska komedia, ja akurat za takimi przepadam, więc 7/10.

beniaminczech

Dobrze rzeczesz.