PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427340}

Wyspa Fantazji

Fantasy Island
2020
4,7 16 tys. ocen
4,7 10 1 16065
3,5 11 krytyków
Wyspa Fantazji
powrót do forum filmu Wyspa Fantazji

Poza tym całość spójna, zachowanie bohaterów nawet wyjaśnione i jasne. Całkiem spoko chociaz nie do końca jestem zadowolona z końcówki

ocenił(a) film na 2
Iwusiak

Uroda niestety jest jej jedyną zaletą, bo grać to Lucy nie potrafi za Chiny Ludowe :(

ocenił(a) film na 6
thomasward

Dlatego gra w horrorach a nie bierze się za jakieś bardzo ambitne produkcję

Iwusiak

Spoko filmik przyjemnie się oglądało właśnie wróciłem na wieczorek w sam raz

ocenił(a) film na 8
Iwusiak

co do końcówki to na pewno na plus, że nie mamy odhaczania po kolei kolejnych zgonów - fajnie, że nie wszyscy giną.
Rozwiązanie zagadki czyja fantazja jest główna trochę naciągane, ale nie razi aż tak.

No i jest miejsce na sequel bo nie wiemy skąd się wzięło to cuś w jaskini - z kosmosu, z piekła, z obrzędów starożytnych eskimosów latających na mechach-ptakach do złotego miasta inków...

Iwusiak

Wyskok Lucy pod koniec był trochę... Dziwny.
No i Damon nie zrealizował jednak marzenia, więc takie dwie nieścisłości.
Ogólnie fajnie się oglądało.

ocenił(a) film na 5
Iwusiak

Nie jest spójne, bo jeżeli Melanie miała marzenie zemścić się na winnych śmierci jej chłopaka, to bez sensu jest scena z torturowaniem jej dręczycielki i sama reakcja Melanie, która niby to dowiaduje się, że to nie hologram. Skoro była tam sama to przed kim ta gra, tylko dla zmylenia widza? I w ten sposób dostała w ogóle dwie fantazje, jedna zabicie winnych śmierci jej chłopaka, a druga to właśnie tortury dręczycielki. Brak spójności ogromny i dlatego film traci sens.

ocenił(a) film na 4
Sharku12

Zgadzam się, skoro to jej fantazja i w ogóle wszystko jest ustawione, to Melanie zupełnie inaczej powinna się na początku zachowywać. Duży błąd filmu.

A Lucy Hale taka średnia sama w sobie, mogła by mieć lepsze cycki.

ocenił(a) film na 6
Sharku12

Zgadzam się zupełnie, że ten film NIE jest spójny i to nie tylko w momencie torturowania blondyny przez Melanie, jest o wiele więcej takich momentów i nie jasności. Spodziewałam się lepiej dociągniętej fabuły

ocenił(a) film na 5
Sharku12

Taka była jej reakcja bo nagrywała to telefonem a później pokazywała tej blondi na dowód że ją niby uratowała.

ocenił(a) film na 6
Iwusiak

Zgadzam się,ogólnie całość fabuły ma sens,choć fantastyki akurat jest sporo w całości filmu.Ale poza tym całkiem przyjemnie i z ciekawością się ogląda.Szybkie tępo akcji,na pięknej wyspie.Trochę przypomina mi seria pt.Lost,Zagubieni ;)

ocenił(a) film na 6
jazdowicz2666

Sama wyspa i dom bardziej przypominało mi Wyspę Doktora Morea :)

Iwusiak

Bezsens na koniec. Tak jakby ktoś całkiem zapomniał o regułach. Skoro szkolna dręczycielka miała fantazję, że Melanie zostaje na wieczność ze swoim wybrankiem, to... musiałaby zostać na wyspie żeby fantazja trwała. Tak samo jak azjatycki tatuaż został dla swojego brachola.