PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=127272}

Wyspa

The Island
2005
7,1 177 tys. ocen
7,1 10 1 177248
5,9 39 krytyków
Wyspa
powrót do forum filmu Wyspa

10/10 Absolutnie genialny jak dla mnie. Świetny pomysł, utopijny świat i jego specyficzny klimat, czarująca Scarlet, piękne zdjęcia i scenografia to chyba jego najmocniejsze strony. Świetnie się ogląda nawet za 10 razem ^^ Byłem i jestem oczarowany tym filmem. Zdecydowanie polecam.

ocenił(a) film na 6
_ChosenOne_

10 to znaczy arcydzielo. Opanuje sie prosze, litosci, co za skali uzywasz, w tym filmie nie ma nic co by na arcydzielo zaslugiwalo. Gra aktorow przecietna, historia oparta na niezbyt ambitnym pomysle. Nawet fani E. Mcgregora beda zawiedzeni. Apeluje, nie dawac 10 tylko za to ze film sie spodobal, ale na taka ocene nie zasluguje

ocenił(a) film na 10
physphd

hej:) każdy ma swoje kryteria oceniania :) jedni uważają że jak film się spodobał w jakimś tam dużym stopniu to dają max a inni nie :) I tak zawsze będzie :) Ja sama uwielbiam ten film i dałam dychę ale dla mnie arcydziełem nie jest :) po prostu baaaardzo mi się film spodobał i sądzę że moderator tematu też tak po prostu odczuwa czyż nie ? :))

pozdrO :))

ocenił(a) film na 4
ivy_7

4/10 zdecydowanie zrujnowana mitologia filmu już po pierwszym akcie. Dobrze
rokował, źle się rozwijał, marnie skończył

_ChosenOne_

Popieram autora tematu. To jeden z moich ulubionych filmów.

kenexgro

równierz 10/10 film jest niesamowity, ma klimacik, przepiekne ujęcia, obrazy to wszystko robi nie samowite wrażenie, cala ta historia ! Ja niewiem ze wiara Avatorowi daje 10/10 a taki bardizej juz skomplikowany film uznawaja za gniota ? Bay jest zarąbistym reżyserem, wie gdzie i kiedy ma być kamera, jakie ujęcie zrobic, jak dla mie jego filmy w odbiorze są genialne !

ocenił(a) film na 9
ascorp

Do ascorp

Cos Ty sie tak uczepil tego Avatara czlowieku? Nie podoba Ci sie? Rozumiem sa gusta i gusciki! Na jaki temat bym nie wlaz i jest na nim Twoja wypowiedz to w kazdej jest porownanie do Avatara- jaki to niby plytki film...Założ swoj temat i tam wyraz opinie na jego temat (chociz juz pewnie to zrobiles i to nie raz) a nie latasz to wszystkich forach i gdzie jest tylko okazja wciskasz swoje 5gr o Avatarze.

Pozdro!

zioleklukas

Avatar jak dla mnie jest Filmem dobry, a dlaczego wszedzie na innych forach go wtrącam ? aby wlasnie dać porównanie wśród innych filmów, stwierdzić ze taka Wyspa jest lepszym filmem niż Avatar (epicko rozchwytywany jako cudny film)

ocenił(a) film na 9
ascorp

Więc nasze gusta sie roznia bo dla mnie LOTR, Wyspa i Avatar to najlepsze filmy z gatunku tych, ze tak powiem "nierealistycznych" super opowiesci:)

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 9
_ChosenOne_

Film rewelacja 9/10 Swietna historia i swietne wykonanie:)

zioleklukas

Popieram i nic więcej dodawać nie muszę :)

Purslane

równierz 10/10 film jest niesamowity, ma klimacik, przepiekne ujęcia, obrazy to wszystko robi nie samowite wrażenie, cala ta historia ! Ja niewiem ze wiara Avatorowi daje 10/10 a taki bardizej juz skomplikowany film uznawaja za gniota ? Bay jest zarąbistym reżyserem, wie gdzie i kiedy ma być kamera, jakie ujęcie zrobic, jak dla mie jego filmy w odbiorze są genialne !

ocenił(a) film na 4
pmp2811

bardziej skomplikowany? co w tym filmie jest skomplikowane? pomysł, który został poprowadzony bo najmniejszej linii oporu... aż mi się wierzyć nie chce, że takie coś trafia do ludzi... ehh Bay to jeden z najgorszych reżyserów naszych czasów...

ocenił(a) film na 10
trzyczwarte

Bay tym filmem udowodnił swoją GENIALNOŚĆ !!!

ocenił(a) film na 4