Piszcie TAK lub NIE, chyba że ten temat już był zakładany :p
TAK.Film był bardzo dobry,chmmmmm jaką ocene wystawić? 8/10 czy 9/10?
P.S.Michael Bay filmami wyspa i transformery pokazał na co go stać.Pozdro.
Ja jak większosc kobiet jestem niezdecydowana, dlatego nie powiem TAK lub NIE, a "tak średnio" :P Myśle, ze pomysł na film był ciekawy, gdzyz wato poruszac takie tematy aby chociazby za pomoca filmów uswiadomic ludziom do czego moze nas doprowadzic postepujaca technika. Wykonanie tez nie najgorsze, choc czesto sceny troche przesadzone np. kiedy bohaterowie spadaja z wieżowca i wychodza z tego bez szwanku ;) No i zastanawiam sie nad zakonczeiem, co bedzie dalej? Klony beda zyc w normalnym swiecie razem z innymi ludzmi? W takim razie beddzie życ kilkadziesiat par takich samych osob, z takimi samymi kodami DNA i liniami papilarnymi? Na przyklad dwoch prezydentow.. ciekawe ;) Choc w Polsce prezydent tez ma tak jakby klona :P
Mam te same odczucia, niektóre sceny dla mnie były mistrzoskie, np. operacja murzyna i jego ucieczka ze stołu operacyjnego czy zachowanie Toma Lincolna, gdy odwiedza go klon, wogóle świetna rola Evana, ale momentami film mnie nudził i efekty takie sobie....
No, nie żartuj, dziewczyno.
Ten film był w całej swej okazałości bardzo dobrze zagrany. Cały scenariusz był wyśmienicie napisany, a co do fabuły to nie mam żadnych negatywnych uwag. Reżyseria także była dobrze zrealizowana, bo ten film reżyserował dobry reżyser. Dalej, to uważam, że film ten nie był nudny, a wręcz przeciwnie, wciągający nawet. Według mie najlepsze role w tym filmie zagrała główna para tj. Scarlett Johansson( bardzo ładna dziewczyna0 oraz Ewan McGregor. Oboje aktorów zagrało bardzo ładnie , dobrze obie postacie (bohaterów) mmo że były to trudne role do zagrania. A zwłaszcza scena miłosna Scarlett Johansson a Ewanem McGregorem.
Ten film nie był nudny.
Oceniłbym ten film na 9/10.
Nie był bardzo zgrany moim zdaniem. Było sporo nieścisłości. Choć zgadzam sie, że gra aktorska na wysokim poziomie.
A zakończenie Ci się podobało? bo mi niebardzo, bardziej hollywoodzkie już nie mogło być :/
Wogóle dla mnie jest niedoogarniecia, że mieli takie słabe zabezpieczenia w tej fabryce, że klony tak poprostu sobie przebiegły i uciekły. Ale momentami film był świetny, a w szczególności gdy pokazany jest prawdziwy cel instytutu.
Mimo to o wiele bardziej podobała mi sie Gattaca z Umą Thurman i Jude Law ( temat troche inny - genetyka ) ale film o wiele lepszy pod kątem fabuły, choć akcja nie jest tak dynamiczna.
TAK
9.5/10
Dopracowany technicznie, zapiety an osttani guzik, perfekcyjny od strony wizualnej, wciagajacy a i niosący pewne przemyślenia ze sobą. kino rozrywkwoe pełna gębą. A i klimatyczny początek miał bardzo. Oczywsicie muzyka, zdjęcia - super. Niektóre sceny to mistrzostwo. Niektóre nie, ale ogólnie film jest swietny.
No jak dla mnie film znakomity!
Boska Scarlett i rewelacyjny Ewan to główne atuty tej produkcji.
Fabuła również na najwyższym poziomie.
Był to najlepszy film s/f jaki widziałem!
Polecam!