PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=127272}

Wyspa

The Island
2005
7,1 177 tys. ocen
7,1 10 1 177248
5,9 39 krytyków
Wyspa
powrót do forum filmu Wyspa

10/10 - po prostu arcydzieło! Tak naprawdę to nie wiem, czy kiedykolwiek widziałam (i będę widzieć) lepszy film tej kategorii. No i jeszcze wspaniały Ewan McGregor w roli głównej... Genialne.

Karolinaa_94

to w takim razie to arcydzielo... skoro 10/10 ma u ciebie "nie zadzieraj z fryzjerem"

ocenił(a) film na 10
emjey23

Zohan jest zajebi.... i tez zasługuje na 10 :) !!

a co do Wyspy film jest wspaniały ! GIGANT !!! Ja chce więcej takich filmów, takie ujęcia, akcja, i ta fabuła rozwala czaszke !!!

UPADLY_WIDZ

Niesamowite! Wiesz? Tak samo mam z Avatarem... Gigant, oby wiecej takich i czaszke rozwala. Wszytko na ten temat! :D ;)
Bede spal spokojniej wiedzac, ze znasz uczucia jakie i we mnie obudzil, choc nie ten, film. Pozdrawiam! Wyspa w porzadku.

ocenił(a) film na 10
witcher70

nie wiedziałem że prze zemnie fani avatara nie śpią po nocach, ale to mnie jeszcze bardzie satysfakcjonuje ;p

ocenił(a) film na 5
UPADLY_WIDZ

Film mimo rewelacyjnego pomysłu okazał się zwykłym hollywoodzkim gniotem akcji. Mam wrażenie, że ta tematyka filmów była już poruszana, a ideologicznym porównaniem może być Matrix. Scenariusz opiera się na dobrze wszystkim znanych motywach o miłości, wielkiej strzelance i walce dwóch głównych bohaterów na koniec filmów. Mnóstwo niedociągnięć i nie realizmu - nie wymagam, aby filmy pół science fiction były realistyczne, ale aby było to logicznie przedstawione i współgrało z filmem. Jestem ciekaw jak dwójka ludzi (klonów) bez jakiejkolwiek wiedzy o zupełnie obcym świecie doskonale się w nim odnajdywała po 5 minutowym szkoleniu przez McCorda (odrzucam tezę, że wszystko mieli w podświadomości skoro Lincoln nie wiedział co ma symbolizować czerwone światło). Oprócz tego te wszędzie lecące kule i moment ze spadaniem klonów na wielkim, spokojnie kilkutonowym logo z wysokości kilkudziesięciu metrów.
Podsumowując świetny pomysł, wykonanie po najmniejszej lini oporu. 5/10

ocenił(a) film na 10
Muffer

przecież żyli w społeczeństwie, tam ich na pewno uczono jak było przed "zagładą"....

co do błędów , założyłem temat odnośnie tego...

Ale tutaj nie chodzi o realistyczność, czy akcje, tematyke, tylko w jaki sposób film został nakręcony, przez cały seans , przynajmniej niektórzy widzowie czują to "coś" , gęsią skórke, dreszczyk emocji, po prostu ten film jest niesamowity :)