PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=127272}

Wyspa

The Island
2005
7,1 177 tys. ocen
7,1 10 1 177248
5,9 39 krytyków
Wyspa
powrót do forum filmu Wyspa

nawet fajny pomysł ze scenariuszem, wykonanie takie sobie, ogólnie film można obejrzeć ale bez rewelki.

lechu1017

hmmm...podróba seksmisji a to ciekawe :) możesz rozwinąć swoją wypowiedź? pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
lechu1017

mmm sluchaj skoro jestes online jeszcze to moze mi odpowiesz, slowo po łacinie, nazwa lodki Lincolna, to co przypomnial sobie jego klon, pamietasz na Re..., jak przeczytasz i wiesz to daj odpowiedz
Natalia

uliczne_scieki

hmmm...łacina to raczej nie moja mocna strona, a film oglądałem w sierpniu zeszłego roku i aż takich szczegółów nie pamiętam ale chętnie się dowiem :)

ocenił(a) film na 5
uliczne_scieki

Nazwa lodki to Renovatio - odnowienie, odrodzenie ;)

ocenił(a) film na 7
Mickael

tak juz wiem ;], tez ogladalam w piatek na hbo2 o 21:55, ale dzieki za zainteresowanie, zawiodla mnie ta nazwa

ocenił(a) film na 8
lechu1017

Oprócz skojarzeń s Seksmisją nasunęły mi się jeszcze jedne - z filmem M. Crichtona "Coma". Ogólnie tempo akcji "Wyspy" nie pozwala się nudzić. Warty obejrzenia!

ocenił(a) film na 6
Komandor_Kris

Mi się kojarzył z 1984 Orwella :D A poza tym w filmie nie było nic czego bym wcześniej nie widział albo o czym bym nie czytał. Scenariusz zawiera tylko pomysł, brak jakiegoś rozwinięcia, głębi. No ale w końcu to Bay, nie miał to być film wielce refleksyjny i intelektualny i taki też nie jest. Ot, rozrywkowe kino s-f sprawnie poprowadzone. Taki film w sam raz do popcornu i do kina. Czysta rozrywka :P Duzy plus za Seana Beana :)

6/10 mozna spokojnie dać.

A poza tym marzy mi sie jakieś wielkie dzieło s-f, cos na miarę Blade Runnera, uhhh. Ostatnimi laty brakuje w kinie wiekopomnych dzieł ;/

ocenił(a) film na 7
donZabol

też mi się z Seksmisją skojarzyło,tyle że Seksmisja rewelacyjna a Wyspa tylko dobra,no i + za Beana

ocenił(a) film na 6
fenix

Przypomniałem sobie lepiej ten film, rzeczywiście - z seksmisją siebardzo kojarzy. Ale gdzie mu tam do seksmisji.....