Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313560
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

*Można potraktować jako spoiler*
Dlaczego film nie skończył się na słowie "pustka" jakie w końcowych scenach wypowiada Louis? Dlaczego? Byłoby wspaniałym dopełnieniem filmu, pozostawiając 'cierpienie' oraz pytania, które w ten sposób mogłyby zbliżyć do głównego bohatera. Eh, zostałem głęboko zawiedziony kiedy znów pojawił się Lestat.

Jose_php

Końcówka jest wyśmienita taka jaka jest ...I give you the choise I ever had... genialny the end z Lestatem i Sympathy for the devil.

O wiele lepsze niż w książce (nie to żebym miała coś do cierpiętnika Louisa, ale taka rozwlekła maruda z niego, że szok)
Ożywiłam się końcówką

ocenił(a) film na 9
Nowoczesna_bielizna

zgadzam się z przedmówcą,końcówka super,nawet jak wyrywkowo oglądam film końcówkinigdy nie przegapie ;-)

Nowoczesna_bielizna

Mi sie podobało ze ostatnie słowo nalezało do lestata, bo chociaz głównym bohaterem jest luis, to kluczową postacią pozostaje lestat a poza tym to moj idol w filmie i w całej kronice wampirów anne rice :-)

ocenił(a) film na 9
Nowoczesna_bielizna

Przepraszam, że się czepiam, ale muszę poprawić ten błąd-literówkę. Nie "...I ever had" tylko "I never had" :P. Taki mój fetysz.

ocenił(a) film na 10
Jose_php

Mi się końcówka podobała choć masz rację że całkowicie wymyślona
Ale film jest genialny ... Tom Cruise w roli Lestata bosko..

ocenił(a) film na 10
Akasha420

Hej, no, Autorko Tematu. Ja tam się nie posiadałam z radości, oglądając ostatnie dwie minuty. :D
To mistrzostwo scenarzysty, że wymyślony przez siebie wątek tak doskonale wplótł w całość, moim zdaniem. Nie to, co w "Królowej..." Tutaj przynajmniej wszystko trzyma się przysłowiowej kupy.

ocenił(a) film na 8
Nowoczesna_bielizna

A ja uważam, że właśnie świetne są takie zakończenia. Kiedy nie wiadomo co będzie dalej - tak jak tu - [SPOILER]Oni jadą i... nic nie wiadomo, co dalej się stało.[/] Aaaa Lestat to moja ulubiona postać ;d Ten jego charakter... ;d Przyznaję, ze Cruisowi jest świetne w długich blond włosach, chociaz wcale nie przypuszczalam, ze moze w nich tak dobrze wygladac. Pitt'owi tez w sumie lepiej w dlugich ;) Ale Louis to taka ciapa wg mnie :/ Z resztą właśnie sobie pomyślałam: skoro tak mu było źle i w ogóle, to dlaczego się nie zabił wystawiając się na słońce dzienne? Widać to masochista i dlatego pozostał z nimi na tym świecie :P

ocenił(a) film na 10
Wwerk

Może zakończenie rzeczywiście nie najgorsze ale nie z książki.
Nie uważam żeby Louis był tak jak go nazwałaś "ciapa" miał własna filozofie i próbował dowiedzieć się czym tak na prawdę jest i kto to wszystko zapoczątkował.
Jakbyś przeczytała dalsza cześć kronik wampirów "Merrick" zobaczyła byś ze próbował się zabić.

ocenił(a) film na 9
Akasha420

ta,biedny wiecznie nieszczęśliwy Louis,może cipa to za dużo powiedziane ale był taki giętki,plastelinowy..., w tym jednak był jego urok,za tą wieeeelką wrażliwość kochał go przecież Lestat,zresztą nie tylko on,był także ulubieńcem wielu innych wampirów przecież
co do zakończenia jak już pisałam,świetne i całe szczęście że nie z książki

ocenił(a) film na 8
fenix

Tak po prawdzie - czekam aż się pojawi najpierw 1 część w mojej bibliotece. Mam co prawda wszytskie części na kompie, ale to nie to samo :/
W każdym razie - skoro tak mówisz... cóż, zobaczymy :D

ocenił(a) film na 10
Wwerk

Ja wszystko czytałam w ebookach ;/ Okropnie się tak czyta, oczka bolą, no ale cóż... trzeba się czasem poświęcić :D

ocenił(a) film na 10
Wwerk

Ha, właśnie to dziwne, sporo krytyki się wylało na to jego uczesanie :D Mnie się tam szalenie podobał. ^^