Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313554
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

Film na pewno nie jest tak dobry jak książka dlatego ja najpierw czytam książkę a dopiero potem biorę sie za film. Wywiadu z wampirem jeszcze nie oglądałam ale już mi sie nie podoba już na początku jest wiele niezgodności np. Luis nie miał żony ani córki miał brata który mu umarł i on wcale nie chciał zamienić się w wampira...

ana23

Książka książką, a film filmem :) Uciążliwe byłoby przelanie każdego przecinku książki na ekran, bo raz - byłoby to nudne, a dwa - za długie :)
Sam "Wywiad z wampirem" nie zachwycił mnie. Książka miejscami stawała się zbyt długa i nużąca, a film w porównaniu choć miał bardziej zwarta akcję byłby tak naprawdę niczym, gdyby nie Brad Pitt :) Myślę, że to on jest tym filmem. I w pełni go pociągnął swą grą aktorską.
Myślę, że przy "Wywiadzie..." zbyt często używa się słów klasyka i arcydzieło. A jak niektórzy uważają, że wreszcie tutaj zostały pokazane prawdziwe, mroczne wampiry... No cóż. Pod ich urokiem nie zemdlałam, a klimat musiałam tworzyć sobie sama, gasząc światło ;)
Ja dałam 6/10... I myślę, że już i tak jest to wygórowana ocena :)
Pozdrawiam :)