Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313560
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

Biorąc się do opisywania filmu który jest ekranizacją książki, powinno się najpierw przeczytać daną książkę. Wtedy osoba, która napisała jeden z opisów filmu wiedziałaby, że nie ma tam nic z homoseksualizmu. Wampiry nie "używają" narządów płciowych. Pożądanie przejawia się u nich w postaci pragnienia krwi. A tu już nie ma znaczenia czy jest to mężczyzna czy kobieta. Dosyć ważny szczegół jeśli się chce na prawdę zrozumieć sens książek Anne Rice. Zachęcam gorąco do przeczytania pozostałych jej książek o wampirach.

ocenił(a) film na 10
kajutkaa

Mam nadzieje że się doczekamy paru ekranizacji jeszcze (:

ocenił(a) film na 10
kajutkaa

To chyba dość logiczne...są martwi pod względem fizycznym. Chodzi mi o to że nie zachodzą w nich już procesy biologiczne itp. Dlatego wampiry nie używają narządów płciowych. Nie rozmnażają się itp.

Masz racje - dogłębna lektura "Kronik" i wszystko jasne :D

Viktoria_Black

A w "Wampirze Lestacie" nie była opisana jego miłość do jakiegoś Nicolasa? Nie czytałam, dlatego się pytam.

ocenił(a) film na 10
kajutkaa

To jest raczej logiczne.
Ozywiony trup nie rozmnozy sie.
W 'Krolowej Potepionych' jest opisane uczucie Armanda do Daniela i odwrotnie. I to nie jest tylko pragnienie krwi (tak prznajmniej mi sie wydaje).
A uczucie Louisa do Claudi, tez nie jest tylko pragnieniem jesj krwi.
Tak wiem, Claudia byla wampirem, ale jakby chcial, moglby tez spijac jej krew, tzw. 'wymiana krwi'.