Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313554
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

Najlepszy film o wampirach

użytkownik usunięty

Od poczatku do końca film o wampirach, "prawdziwych" wampirach, choć prawdziwych to może słowo nienajlepsze, to taki mam stosunek do tego filmu.

Czesto do niego wracam. Jeden z niewielu filmów który mi sie zwyczajnie nie nudzi .

ocenił(a) film na 10

prawdziwych to właściwe słowo w dzisiejszych czasach, które zostały zaatakowane przez 'wampiry' pani Meyer. Mam nadzieje, że te prawdziwe przetrwają te ciężki czasy.

ocenił(a) film na 8
MiLusSia

nie ma to jak wampiry (Meyer) bez kropli krwi

Właśnie obejrzałam 'Wywiad' i jest to naprawdę... arcydzieło. Bez wyrzutów sumienia dałam 10. Ten film ma niesamowity klimat, jest doskonale wkomponowany w realia danej epoki, podczas oglądania go wydawało mi się, że ta historia jest prawdziwa. Świetna gra aktorska, szczególnie Toma Cruise'a i Brada Pitta. Książka również jest rewelacyjna i oczywiście film jej nie przebije, jednak... Zachwyca. W porównaniu do tych słodkich, nieszkodliwych pseudowegetarian pani Meyer, ten film to po prostu ARCYDZIEŁO. Rzeczywiście pokazane są tu prawdziwe wampiry, osłonięte mgiełką tajemnicy, mroczne, dostojne. Na twarzach aktorów malują się prawdziwe uczucia, czego nie można powiedziec o 'Zmierzchu'. Piękny, piękny, piękny film.

ocenił(a) film na 7
Lady_Sakura

Zgadzam się, że jest to najlepszy film o wampirach (fanki Zmierzchu powinny go obejrzeć;) Świetna gra Cruise'a (jest to jedyny film, w którym mnie nie drażni) trochę gorsza Pitt'a. Producenci nie zawiedli, oprócz świetnej obsady, film posiada także świetne dialogi i przkonujące sceny.