Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313554
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

To co w temacie.
1. Gdy Lestat z Louisem pożywiają się tą kobietą na ławce, to w pewnym momencie jest zbliżenie Louisa i widać, że Lestat zdejmuje rekę z oparcia ławki i to wygląda jakby Louis poleciał w górę całując tą kobietę. Czy Wy też macie takie wrażenie?
2. Jak Lestat przeżył spalenie się?
3. Ten Lestat, kiedy zaatakował Louisa i grał na pianinie po zabiciu przez Claudię, grał go inny aktor, czy to tylko moje przywidzenie?
4. Dlaczego Loius opuścił Lestata na końcu, gdy ten prosił o pomoc?
5 i ostatnia. Dlaczego Tom Cruise jest brzydszy od Lestata, mimo, że to był on? xD
Trochę chaotycznie napisałam te pytania, ale chyba wiecie o co chodzi, prawda?

ocenił(a) film na 9
alex36

1.nie odniosłam takiego wrażenia ale obejrzę jeszcze raz pod tym kątem
2.Lestat pił krew starożytnych(myślę ze głównie to pozwala mu na eksperymenty z ogniem ;-) i słońcem,ale to było opisane w książkach),poza tym jest ewenementem nawet wśród wampirów
3.przewidzenie
4.gdyby Louis został z Lestatem znów byłby pod jego wpływem,uzależniłby się od niego,w książce było wogóle inne zakończenie ale filmowe bardziej mi się podoba
5.charakteryzacja,poza tym Tom to grzeczny układny chłopiec(no mężczyzna prawie) a Lestet był tym niegrzecznym,oni mają swój urok nawet jeśli nie są (a może zwłaszcza wtedy) klasycznie piękni ;-)

ocenił(a) film na 8
alex36

1. Trzeba będzie się temu przyjrzeć przy następnym oglądaniu filmu...
2 i 4. Radzę przeczytać książkę ;p
3. Przywidzenie.
5. Cruise'owi nie pasują blond włosy ;p

ocenił(a) film na 9
alex36

Ad. 4:
1. Nienawidził go, min. za to, co stało się z Claudią, a czego Lestat był przyczyną. Co zostało pokazane w książce, a w filmie pominięte.

2. Louis sam mówi, że wraz z Claudią umarła w nim ostatnia cząstka człowieczeństwa, a więc i zdolność współczucia.

ocenił(a) film na 10
alex36

"5 i ostatnia. Dlaczego Tom Cruise jest brzydszy od Lestata, mimo, że to był on? xD "
Aha ha... genialne :D
Ale faktycznie - Lestat, w przeciwieństwie do Cruise'a, ma to COŚ :-P Dziwne, hehe... :-P

ocenił(a) film na 8
alex36

Po przeczytaniu ksiązki, niektóre sprawy staną się jasniejsze. :D

ocenił(a) film na 8
yellow_truck_airlines

Dzięki.
Już przeczytałam dawno 'Wywiad z wampirem' i te sprawy, które mnie męczyły już są jasne. Tylko ten 5 punkt... xDD