Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313560
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

Czy ktoś wie może jaki utwór grał na pianinie Lestat w scenie gdy Claudia i Louis wrócili do domu po nieudanym zamachu na Lestata?

ocenił(a) film na 10
miyamoto1

może się wydawać, że to sonata księżycowa Beethovena, ale jest to utwór J. Haydna, nie pamiętam dokładnie tytułu. Podaj maila, wyślę Ci na pocztę może, hm? :D

dilajt

To nie jest Sonata księżycowa Beethovena? Oglądałam ten film dość dawno ale z tego co pamiętam było strasznie podobne. Jak ktoś zna tytuł tego J. Haydna to prosiłabym o napisanie ;)

ocenił(a) film na 6
dilajt

miyamoto1@interia.pl jak ktos by mial caly utwór do sciagniecia to bylbym wdzieczny za link :)

ocenił(a) film na 10
miyamoto1

Wysłałam. (:

ocenił(a) film na 6
dilajt

Wielkie dzieki, rzeczywiscie ciezko to znalezc w calosci bo sa w wiekszosci tylko fragmenty z filmu.

ocenił(a) film na 10
miyamoto1

Hm, tytuł powiadacie... no, znalazłam.
Jest to Sonata e-mol adagio e cantabile Josepha Haydna. Mam nadzieję, że coś Wam to mówi.
Utwór w pewnej chwili, gdzieś w środku rzeczywiście brzmi jak Moonlight, ale... nie, nie, nie, to coś zupełnie innego. ;)

Ja z kolei ardzo chciałam znaleźć też Sonatę F-dur Antonio Solera, tę, którą Klaudia grała pod okiem nauczyciela, ale tego akurat nigdzie nie ma...