Świety klimat , bardzo dobra gra aktorska , ciekawa fabuła , jedno co mnie denerwowało to postać Louisa , facet sam nie wiedział czego chciał , troche to drażniące było :/
Ale film oceniam na 10 :)
Ten film jest bardzo specyficzny. Postacie były fascynujące (psychodeliczny Lestat zmiatał wszystkich z ekranu, Cruise był bardzo świetny), klimat też niesamowity. Fabuła... no cóż, fabuła mnie trochę zawiodła. Zaznaczę, że nie liczyłam na łzawą opowiastkę ani o coś, co mnie przytłoczy efektami specjalnymi (broń Boże!). Jednak momentami myślałam o tym, kiedy ten film się skończy... Mimo to uważam, że warto obejrzeć i po dopiero po seansie dogłębniej pomyśleć nad przesłaniem. Moja ocena to 8/10
bardzo świetny :D przepraszam, chciałam napisać bardzo dobry, potem zmieniłam na świetny i zostało bardzo świetny :D
Kiedys tez wolalam Lestata, charyzmatyczna postac. Ale z czasem przekonalam sie do Louisa, jest postacia bardzo prawdziwa, sporo prawdy psychologicznej. Poszukuje siebie w nowych realiach, testuje swoje granice moralne, nie chce wyzbyc sie czlowieczenstwa. Z Lestatem laczy go mocna wiez, jednak ich poglady na zasadnicze kwestie sa tak rozne, ze katastrofa wisi w powietrzu. Lestat pozornie silny, jest uzalezniony od Louisa i w konsekwencji przegrywa. Lestat to ogien a Louis to woda. Do tego Claudia - rewelacyjna postac. Uwielbiam ten film. Swietnie zrealizowany i zagrany.