Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313554
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

podobno rolę zaproponowano też Johnnemu Deppowi, uwielbiam tego aktora, a wywiad z wampirem to wspaniały film , tylko pomyśleć jaka perełka by
wyszła gdyby zagrał Lestacika, chociaż Cruise też był genialny i z pewnością przyćmił Brada ;) przez co jest moją ulubioną postacią w filmie
ps: Polecam Kroniki Wampirów, świetna seria

ocenił(a) film na 10
fanpires

Ja czytalam wersje, gdzie autorka chciala Deppa, ale jako Armanda, nie Lestata. Ona chciala Lestata w postaci Leonarda:)

ocenił(a) film na 10
fanpires

Leonardo jako Lestat..........nieeeeeeeeee!! to byłaby katastrofa.

Ale sądzę, że gdyby Deep zagrał tę rolę to przebiłby Criuse. Ostatnio oglądałam "Sweeny Todd The Demon Baraber of Fleet Street" - w tej roli pokazał klasę i talent...przeszedł samego siebie. Sądzę, że pasowałby do tej roli idealnie.

ocenił(a) film na 9
Viktoria_Black

Johnny Depp to moj ulubiony aktor i szczerze mowiac ogladajac ten film troche mi go brakowalo xD ale w zyciu nie poznalabym Cruise w tej roli.... Dopiero na napisach koncowych mnie 'olsnilo' xD zagral Lestata genialnie....

ocenił(a) film na 10
lestat835

Możemy podać sobie rękę. Depp (sory za literówkę powyżej) to też mój ulubiony aktor :D Jest najlepszy w każdym calu. Niezastąpiony.

No ale proszę cię...Przecież Cruise ma ten charakterystyczny uśmiech...w roli Lestata nie był aż tak niedopoznania.

Porównaj sobie Cruise w roli Lestata do Deppa w roli Nożycorękiego albo jako Willy Wonka...to dopiero charakteryzacja :D

ocenił(a) film na 9
Viktoria_Black

No dobra moze i byl do poznania xD no coz, ale sie nie skapnelam xD No w Edwardzie to mnie ta charakteryzacja powalila poprostu i powala za kazdym razaem jak ogladam xD No i jako Willy Wonka tez byl genialny xD zgadzam sie w 100 procentach xD

ocenił(a) film na 10
Viktoria_Black

Moim ulubionym aktorem też jest Depp ;p
Ale akurat Cruise mi do roli Lestat'a pasuje... Może kwestia przyzwyczajenia. Chociaż Depp jako Lestat był by ciekawy i chętnie bym go w tej roli zobaczyła ;]
Ale na pewno lepiej by było gdyby Depp zagrał Armanda. Banderas mnie strasznie wkurza. Jak dla mnie kompletnie się tam nie nadaje...

użytkownik usunięty
Maratka

Depp jako Lestat??
Akurat Lestata zostawiłabym tak jak jest (to chyba jedyne co Cruisowi w karierze wyszło, więc lepiej (nawet hipotetycznie) nie mieszać w to Deppa, bo przebiłby Cruisa i co wtedy??;P)

Depp jak wyżej - mogłby spróbować swoich sił jako Armand ;)

ocenił(a) film na 10

ja rozpoznalam Toma po profilu :P nie wiem, jakis taki charakterystyczny profil ma:P

Co do Depp'a to tez go bardzo cenie jako aktora, ale jakos moja wyobraznia nie ogarnia go w roli Leastata:P

ocenił(a) film na 9
Kodoku

bez przesady- Depp po prostu się nie nadaje na Lestata, najlepszym byłby Rutger Hauer jakby był o jakieś 20 lat młodszy- tak chciała sama Anna Rice

Cruise poradził sobie z tą rolą bardzo dobrze- natomiast Brad, no cóż, nie żywię do niego wielkich sympatii, ale może i pasował na takiego tępawego Louisa

ocenił(a) film na 10
victoria_

Pitt'a też tak średnio lubię, ale akurat do Louis'a mi pasował ;p

ocenił(a) film na 9
lestat835

"Johnny Depp to moj ulubiony aktor i szczerze mowiac ogladajac ten film troche mi go brakowalo xD ale w zyciu nie poznalabym Cruise w tej roli.... "
Zgadzam sie! Pierwszy raz i na razie jedyny Cruise mnie zachwycił grą aktorską, mile widziane byłoby kolejne takie pozytywne zaskoczenie, kto wie... ;)

ocenił(a) film na 10
fanpires

według mnie do roli Lestata najlepiej pasuje Cruise, choć pewnie Depp zagrałby równie dobrze, bo jest wspaniałym aktorem ; )

Ja teraz czytam 3 tom z Kronik Wampirów ;P

ocenił(a) film na 10
Acilut

A ja dopiero 2 ;]