jest jednym z najpiękniejszych filmów jakie widziałam. teraz czytam książkę, która jest jeszcze ciekawsza.
Ja też nie przepadam za e-bookami, ale masochizm? To chyba jednak przesada xD W każdym razie nic nie zastąpi "papierowej" ksiażki :)
no cóż masochizm jaki st5osuje to przerobienie e-booka na komórkę i czytanie e-booka na komórce. Ale opłaca się książka jest fajna.
Też mam zamiar przeczytać :) A potem chyba zabiorę się za "Wampira Lestata", podobno równie dobra książka.
Książka jest świetna, ja już przeczytałam i zdecydowanie polecam.
Teraz czytam Wampira Lestat'a i też polecam, bo jest równie ciekawy jak pierwsza część.
No i idąc tak dalej mam zamiar przeczytać kolejne tomy z kroniki wampirów.
;]
dopiero po przeczytaniu książki mogę stwierdzić, że film oddaje dość dokładnie (jak na film) treść książki. Polecam wszystkim przeczytanie tej powieści.
Zgadzam się. Jedyne co mnie wkurzyło to to, że w filmie zamiast brata zmarła Louisowi żona i dzieci. I to, że w tym teatrze wampirów, po śmierci Claudii, nie ma Lestata...
Wydaje mi się, że ból po stracie żony i dzieci jest równie wielki jak po śmierci brata. A wytłumaczenie widzowi roli brata byłaby trudna. Jednak film jest dobrze odwzorowany można było z tego utworzyć film o wiele bardziej odbiegający od książki i wątpię by mógłby być lepszy. Co do zmian to dodałabym więcej scen z Luisem i Armandem np. zapadła mi w pamięć scena na opuszczonym strychu.
Tak, mnie też to wkurzyło, że nie było Lestata wtedy w Teatrze Wampirów. ;|, ale scen z Armandem mogłoby być więcej (bo Banderas go grał ;))
Zgadzam się. Mimo, że film jest genialny, książka okazuje się jeszcze lepsza. Bardzo fajne kreacje wampirów. Ale mimo wszystko, moim zdaniem, najlepszą wampiryczną postać stworzył A. Sapkowski w "Wiedźminie"- E. Regis jest MEGA:)) Polecam!