Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313560
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

wywiad...

ocenił(a) film na 10

jest jednym z najpiękniejszych filmów jakie widziałam. teraz czytam książkę, która jest jeszcze ciekawsza.

hanlerka

Też planuję zakupić książkę. Myślę, że warto.

ocenił(a) film na 10
Rosie_

ja czytam ebooka. Jak ktoś chce to mogę dać linka do ściągnięcia.

ocenił(a) film na 8
hanlerka

Czytać dobrowolnie e-booka to jakieś masochizm :P

pzdr

użytkownik usunięty
Kwic

Ja też nie przepadam za e-bookami, ale masochizm? To chyba jednak przesada xD W każdym razie nic nie zastąpi "papierowej" ksiażki :)

ocenił(a) film na 10

no cóż masochizm jaki st5osuje to przerobienie e-booka na komórkę i czytanie e-booka na komórce. Ale opłaca się książka jest fajna.

użytkownik usunięty
hanlerka

Też mam zamiar przeczytać :) A potem chyba zabiorę się za "Wampira Lestata", podobno równie dobra książka.

ocenił(a) film na 10
hanlerka

Książka jest świetna, ja już przeczytałam i zdecydowanie polecam.
Teraz czytam Wampira Lestat'a i też polecam, bo jest równie ciekawy jak pierwsza część.
No i idąc tak dalej mam zamiar przeczytać kolejne tomy z kroniki wampirów.
;]

ocenił(a) film na 10
hanlerka

dopiero po przeczytaniu książki mogę stwierdzić, że film oddaje dość dokładnie (jak na film) treść książki. Polecam wszystkim przeczytanie tej powieści.

ocenił(a) film na 10
hanlerka

Zgadzam się. Jedyne co mnie wkurzyło to to, że w filmie zamiast brata zmarła Louisowi żona i dzieci. I to, że w tym teatrze wampirów, po śmierci Claudii, nie ma Lestata...

ocenił(a) film na 10
Maratka

Wydaje mi się, że ból po stracie żony i dzieci jest równie wielki jak po śmierci brata. A wytłumaczenie widzowi roli brata byłaby trudna. Jednak film jest dobrze odwzorowany można było z tego utworzyć film o wiele bardziej odbiegający od książki i wątpię by mógłby być lepszy. Co do zmian to dodałabym więcej scen z Luisem i Armandem np. zapadła mi w pamięć scena na opuszczonym strychu.

ocenił(a) film na 10
hanlerka

A mnie w filmie Armand wkurzał, więc więcej scen z nim bym nie dodała ;]

ocenił(a) film na 10
Maratka

Tak, mnie też to wkurzyło, że nie było Lestata wtedy w Teatrze Wampirów. ;|, ale scen z Armandem mogłoby być więcej (bo Banderas go grał ;))

ocenił(a) film na 10
Acilut

A mi Banderas kompletnie do tej roli nie pasował! ;p

ocenił(a) film na 10
hanlerka

Zgadzam się. Mimo, że film jest genialny, książka okazuje się jeszcze lepsza. Bardzo fajne kreacje wampirów. Ale mimo wszystko, moim zdaniem, najlepszą wampiryczną postać stworzył A. Sapkowski w "Wiedźminie"- E. Regis jest MEGA:)) Polecam!

ocenił(a) film na 10
rohellec

Zwykle książki są lepsze od filmów. I zgadzam się co do Regisa, jest świetny. Moja ulubiona postać z "Wiedźmina" ;]