Ja mogę zrozumieć, że wiekszości z was film się podobał. Jestem w stanie zrozumieć, że ptaki latają. Mogę sobie uświadomić, że istnieje zycie pozaziemskie. Ale nie mogę scierpieć jak piszecie, że ten film ma klimat i jest SUPER!! Przepraszam ale gorszej produkcji od dawna nie widziałem w kinie... gorszy od tego tytułu może być tylko i wyłacznie film prosukowany podczas drugiej wojny swiatowej. W tych czasach akcja filmu była bardziej rozwinięta i mniej żałosna!!
Film skończył się na Kill'am all.
To, że nie masz wyczucia to nieznaczy, że film nie miał klimatu. Miał, i to nawet całkiem charakterystyczny dla podgatunku slashera. I tutaj znowu pojawia się problem, ile widziałeś slasherów, czy je wogóle lubisz i czy mógłbyś podać argumenty na poparcie swojej tezy zamiast udzielać takiej, wymijającej odpowiedzi?
pytasz sie ile widzialem tego typu filmow .....
a ja zapytam czy umiesz odroznic KOMEDIE OD HORRORU typu slasher....
chcesz zebym podawal argumenty... tu nie ma co argumntowac kicha, lipa... i typanie nogami!
"a ja zapytam czy umiesz odroznic KOMEDIE OD HORRORU typu slasher"
Cóż ja akurat umiem rozróżnić slasher od komedi. Podstawową różnixą jest to że komiedia jest śmieszna, ale jak ty nie umiesz rozróżnić, to żal mi ciebie.
"chcesz zebym podawal argumenty... tu nie ma co argumntowac kicha, lipa... i typanie nogami"
"święte słowa bracie"
Jeżeli nie umiesz niczego innego napisać, to lepiej nic nie pisz
Kolejny domorosły krytyk, który nie umie powiedzieć co mu się w filmie niepodobało.
przez cala twoja wypowiedz zastanawialem sie gdzie do cholery jest tam horror bo ja sie smialem przez caly film... a kiedy kilof zawital w glowie jednego z mutantow gromkie brawa rozswietlily same kinowa.
Domorosly... coz ciesze sie ze w polsce jest duzo tak dobrze wyksztalconych inteligentow jak ty. Ubolewam, ze tak cienkie filmy robia wam kaszke z mozgow!!
A co do tego co mi sie nie podobalo w tym filmie odpowiedz jest prosta:
* scenariusz
* wykonanie
* gra kamer
*
jedyne co moge napisac na "+" (plus)
* muzyka
tytys w: "przez cala twoja wypowiedz zastanawialem sie gdzie do cholery jest tam horror bo ja sie smialem przez caly film... a kiedy kilof zawital w glowie jednego z mutantow gromkie brawa rozswietlily same kinowa."
To, że śmieszy cię zabijanie ludzi to raczej świadczy o tym, że masz wypaloną psyche, albo, że to ty nie umiesz odróżnić komedii od horroru. Bo to, że jednemu osobnikowi się wydaje, że film nie jest horrorem to jeszcze nie znaczy, że do takowych się nie zalicza. Skoro taki śmieszny jest to puść go jakiemuś 5latkowi z rodziny... niech też się pośmieje.
tytys w: "przez cala twoja wypowiedz zastanawialem sie gdzie do cholery jest tam horror bo ja sie smialem przez caly film... a kiedy kilof zawital w glowie jednego z mutantow gromkie brawa rozswietlily same kinowa."
To, że śmieszy cię zabijanie ludzi to raczej świadczy o tym, że masz wypaloną psyche, albo, że to ty nie umiesz odróżnić komedii od horroru. Bo to, że jednemu osobnikowi się wydaje, że film nie jest horrorem to jeszcze nie znaczy, że do takowych się nie zalicza. Skoro taki śmieszny jest to puść go jakiemuś 5latkowi z rodziny... niech też się pośmieje.
Przepraszam, ze zapytam jakie ty masz wyksztalcenie... Określasz mnie "domorosły krytyk". Cholera jasna... Akademia Filmowa zaliczona na 6?
Nie, na 7...
Wiesz co... Dziękuję za argumenty. Szkoda tylko, że są pisane na siłę i w żaden spsób nie potrafisz się do nich ustosunkować.
eii eii;P... a czy przypadkeim ten film to nie jest GORE?.. Porównaj sobie;) http://pl.wikipedia.org/wiki/Gore [pl.wikipedia.org/wiki/G...]
http://pl.wikipedia.org/wiki/Slasher [pl.wikipedia.org/wiki/S...]
hunter... a ty jestes adwokatem jeszcze do tego... Gratulacje tyle fakultetow.
no i sie wydalo...
Film skonczyl sie na Kill'am all.
no i sie wydalo...
no i sie wydalo...
"przez cala twoja wypowiedz zastanawialem sie gdzie do cholery jest tam horror bo ja sie smialem przez caly film... "
To ja nie zazdroszczę ci zjechanej na maksa psychiki.Żaden, powtarzam, żaden normalny człowiek nie śmiał by się na widok przemocy.
"Domorosly... coz ciesze sie ze w polsce jest duzo tak dobrze wyksztalconych inteligentow jak ty. Ubolewam, ze tak cienkie filmy robia wam kaszke z mozgow!! "
Dzięki za to że przyznałeś że jestem inteligentny. Wracając do tematu, ja nie wymagam od filmu nie wiem czego, dla mnie film to czysta rozrywka, a tak pozatym to zawsze szukam w filmie czegoś dobrego, no chyba że jakiś film nie ma żadnych plusów (powiem ci że doszukałem się plusa w alone in the dark a to jest już nie lada wyczyna a dokładniej piosenka "I wish I had an angel" Nightwisha).
"Przepraszam, ze zapytam jakie ty masz wyksztalcenie... Określasz mnie "domorosły krytyk". Cholera jasna... Akademia Filmowa zaliczona na 6? "
Niestety, nie skończyłem AF, a "domorosłymi krytykami" nazywam ludzi którzy, zjadą jakiś film po całości nie pisząc dlaczego im się ten film niepodobał.
A tak żebyś się nie czepiał podam swoje argumenty za "HHE": Muzyka, zdjęcia, brutane sceny i przeciw: Czasem za brutalny (scena gwałtu), oraz czasamiszwankuje aktorstwo.
Tak, ja też za chler nie mogę się dopatrzey tutja ani jednej śmiesznej sceny...
Troche szkoda czasu na rozmowe z wami skoro macie klapki na oczach...
Przemoc... ogladasz czasem wiadomoci w TV?? Wiecej tam przemocy niz w tym filmie... scenariusz wymyslony przez kilka osob! Sorry stary, ze sie musisz przeze mnie denerwowac i strasznie wszystko bierzecie do siebie.
Zeby juz nie ciagnac przyznam wam racje film swietny pojde jeszcze raz do kina i wykupie caly naklad od IMPERIALA zeby sie inni meczyc nie musieli.
Mozna dlugo i namietnie...
Dla ciebie film wspanialy dla mnie film kicha... sa gusta i gusciki.
Niech wam sie zyje milo i dlugo z filmami 3 kategorii.
"Przemoc... ogladasz czasem wiadomoci w TV?? Wiecej tam przemocy niz w tym filmie"
Ja akurat śmieje się z wiadomości.
"Zeby juz nie ciagnac przyznam wam racje film swietny pojde jeszcze raz do kina i wykupie caly naklad od IMPERIALA zeby sie inni meczyc nie musieli"
Nie mówię że musi ci się podobać, tylko żebyś podał arghumenty (co już zrobiłeś).
"Niech wam sie zyje milo i dlugo z filmami 3 kategorii"
Skąd wiesz jakie filmy ja oglądam??
"Ja akurat śmieje się z wiadomości."
Wojna ---)) Faktycznie "ŚMIESZNE" wybacz ale jak piszesz, że się z tego śmiejesz to jestes albo strasznie młody i uważasz, że ciebie to niedotyczy albo jesteś strasznie głupi i naiwny. (Bez obrazy. Ja nie wpisze o wiadomościach typu Pan Marcinkowski upadł i złamał nogę). Bo to nawet nie jest godne puszczenia w eter.
Przykładów można wymieniać w nieskończoność.
Mnie akurat śmieszy wiadomości o tym co nasz rząd spieprzył, a nie wojna, a tak pozatym to o wojnie jest tylko jedna wiadomość, natomiast o naszym rządzie reszta wiadomości.
Po twoich ulubionych filmach widać, że chyba w slasherach nie gustujesz...więc twoja krytyka jest dla mnie mało warta bo sie nie znasz na rzeczy :):):):) ja też chyba zaczne bluzgać na filmy, których gatunki nawet mnie nie interesują....i co?? No nic po prostu zachowam się jak jakiś ćwok co logicznie pomyśleć nie umi :):() I np.
-KOMEDI bede zarzucać, że są za śmieszne
-DRAMATOMją do refleksji, i nie mają wartkiej akcji
-F.SENSACYJNYM, że mają tej akcji za dużo
itp.
Trosze głupie niee? Dla mnie tak.........dla Ciebie zapewne nie :P:P:P
koleszko/kolezanko jak bys laskawie nie zobaczyla jestem tu zalogowany od 2/3 dni wiec nie mialem mozliwosci dodania wiekszosci ulubionych filmow poza tym po jaki h... ja ci sie tlumacz. Wysluchaj co mam do powiedzenia jak ci sie nie podoba to morda w kubel.
Jak masz taka potrzebe to mozesz nawet kupę opisywać najlepiej jak potrafisz i zrobic z niej trufle...
Jak ci sie nie podoba to co inni pisza to nie powinienes wchodzic na servisy tego typu. Tu sie maja prawo wypowiedziec wszyscy nie waze od wynania, wiary, przekonan czy upodoban.
I nie pierdol mi tu glupot za uszami.
"Po twoich ulubionych filmach widać, że chyba w slasherach nie gustujesz..."
Po twoich widac, ze gustujesz w zanudzajacych, dennych i szmirach...
Bo jak mozna po "wysypie żywych trupów" nie miec papki zamiast mózgu...
Jestem pełny podziwu jak mozesz w rekach trzymac lyzke z jedzeniem...
Parodia parodii...
no właśnie tytus co to ma wspólnego z komedią? Musisz byś niedorozwinięty
Pamiętam jak byłem w kinie na klątwie i gdy na początku facet skoczył z balkonu częśćsali wybuchnęła śmiechem, ty pewnie należysz do takich debili
a film jest dobry
co to mojego debilizmu widze, że was nie jestem w stanie pokonać...(jestescie wiekszymi debilami niz ja). Macie kaszke w glowach, a jak na plakatach pojawia sie zpowiedz innego glupiego wrecz niewyobrazalnie idiotycznego tytulu to macie kisiel w majtach...
Boje sie o tą Polske... jak za 20 lat dojdziecie do wladzy.
a co do klatwy... to sie nie wypowiadam bo nie widzilalem i nie mam zamiaru ruszac tego shit'u jak taka osobka twierdzi ze jest dobry.
Ubolewam i skladam kondolencje.
"koleszko/kolezanko jak bys laskawie nie zobaczyla jestem tu zalogowany od 2/3 dni..."
Całkiem niezły wynik - przez 2/3 dni nie wyłączać/odchodzić od kompa i nie zdążyć dodać filmów do ulubionych....
Ciekawe od jakiego czasu jesteś ZAREJESTROWANY na tym portalu??? :D:D:D
przez 2/3 dni nie wyłączać/odchodzić od kompa i nie zdążyć dodać filmów do ulubionych....
studiujesz prawo od 3 lat a nie potrafisz zrozumiec kilku fraz. Jak bys byl bardziej rozgarniety zawitalbys na moich ulubionych... a nie pisal takie banaly!
"koleszko/kolezanko jak bys laskawie nie zobaczyla jestem tu zalogowany od 2/3 dni wiec nie mialem mozliwosci dodania wiekszosci ulubionych filmow"
No ale ja tam nadal nie widzę żadnego slashera, no może oprócz hostela, ale wydaje mi się że hostel to komedia, a nie slasher
"Po twoich widac, ze gustujesz w zanudzajacych, dennych i szmirach...
Bo jak mozna po "wysypie żywych trupów" nie miec papki zamiast mózgu...
Jestem pełny podziwu jak mozesz w rekach trzymac lyzke z jedzeniem... "
Sory bardzo, ale czy ktoś ci powiedział że jesteś taki owaki ponieważ, ci się jakiś film podobał?? Nie więc proszę nie czepiać się ulubionych.
" co do klatwy... to sie nie wypowiadam bo nie widzilalem i nie mam zamiaru ruszac tego shit'u "
Boisz się o Polskę tak?? To wiedz że ja też obawiam się co się stanie z Polską jak tacy jak ty dojdą do władzy. Aha i fajne że wiesz jakim filmem jesy "Klątwa", choć nawet go nie oglądałeś.
"studiujesz prawo od 3 lat a nie potrafisz zrozumiec kilku fraz"
No cóż... zalogowany i zarejestrowany to zupełnie inne słowa.
poczytaj kilka innych postow wyzej i zacznij ustawiac kolegow bo ja na temat ulubionych pierwszy sie nie wypowiadalem...
Poza tym mielismy wypowiadac sie na temat filmow/filmu a nie na temat moj, Twoj czy innej osoby!
A co do Polski to mozesz sie tylko i wylacznie modlic zeby mnie do wladzy nie dopuscili...
"A co do Polski to mozesz sie tylko i wylacznie modlic zeby mnie do wladzy nie dopuscili..."
To brzmi jak piękny toast - za to jutro/dziś wypiję.
tytus_w ja sobie nie przypominam żebym kiedykolwiek krytykował twoją liste ulubionych..tylko napisałem, że nie masz tam sdlasherów........
"koleszko/kolezanko jak bys laskawie nie zobaczyla jestem tu zalogowany od 2/3 dni wiec nie mialem mozliwosci dodania wiekszosci ulubionych filmow poza tym po jaki h... ja ci sie tlumacz. Wysluchaj co mam do powiedzenia jak ci sie nie podoba to morda w kubel."
No jakoś dalej pomimo tego ,że jesteś już dłużej "zalogowany" żadnych slasherów tam nie widze.........heh i to jak Tobie się coś nie podoba to morda w kubeł :P:P:P
"Po twoich widac, ze gustujesz w zanudzajacych, dennych i szmirach...
Bo jak mozna po "wysypie żywych trupów" nie miec papki zamiast mózgu..."
Jestem pełny podziwu jak mozesz w rekach trzymac lyzke z jedzeniem...
Parodia parodii..."
Nie chciałem tego robić ale jak wojna to wojna......co mam myśleć o osobie, która w swoich ulubionych ma remaka "Omena"?? Albo, że nie widział oryginału albo, że jest ćwokiem :):) bezmózgim oczywiście :):):):)
J"estem pełny podziwu jak mozesz w rekach trzymac lyzke z jedzeniem...
Parodia parodii..."
No widzisz mi przynajmniej tą łyżke dali........Tobie nie bo wiedzieli, że sobie nią krzywde zrobisz :P:P:P:P:P:P:P
O i "genialny" cytacik z twojego bloga :
"Witam, wszystkich serdecznie!
Przyjmuję tylko konstuktywną krytykę!
Poproszę o pisanie z głową! "
Czyli z tego wynika, że Ty (heh jednak powinno być z małej litery jednak) przyjmujesz tylko taką krytyke jaka ci pasuje.......a najlepiej to by chyba było jakby wszyscy się z tobą zgadzali itp. Żal mi takich ludzi(?)
Heh szkoda gadać z kimś takim....ani żadnych argumentów nie poda, ani nic mądrego nie napisze.........
Ciagle sie czepiasz... ze w moich ulubionych nie ma slasherow... a ty od razu miales wypelniona liste fimami... nawet takimi ktore to sie jeszcze nie pojawily sa w produkcji... albo maja zaledwie tytul.
Co do OMEN'A film poprostu mi sie spodobal. Nie bede stwierdzal ze jest swietny...
"Nie chciałem tego robić ale jak wojna to wojna......co mam myśleć o osobie, która w swoich ulubionych ma remaka "Omena"?? Albo, że nie widział oryginału albo, że jest ćwokiem :):) bezmózgim oczywiście :):):):)"
Takie same slowa skierowane sa do ciebie...
Widac ze "dobre filmy" ktorych tak usilnie bronisz naprawde przezarly ci mozg.
Lyzka -) szkoda slow... wymysli cos lepszego. Zaraz odejdzie mi ochota na odopowiadanie.
Krytyka -) moge przyjac kazda krytyke. Mozesz mnie obrazic. Tylko mniej ta swiadomosc, ze na tobie (z malej jak widzisz) skupi sie odpowiedz dwa razy wieksza.
Żal mi takich ludzi(?) Heh szkoda gadać z kimś takim....ani żadnych argumentów nie poda, ani nic mądrego nie napisze.........
Twoje slowa opisuja sie w 100%.
"Lyzka -) szkoda slow... wymysli cos lepszego."
Sory ale łyżke to ty wymyśliłeś :P:P:P więc się tylko broniłem na twoje "genialne docinki". Ja tylko postanowiłem się zniżyć do twojego poziomu jeżeli chodzi o tą dyskusje ...........
"Heh szkoda gadać z kimś takim....ani żadnych argumentów nie poda, ani nic mądrego nie napisze........." (nie ma to jak cytować samego siebie)
i tutaj przytocze ci pewną opinie o filmie i powiedz mi czy oprócz bluzgania na temat ludzi, którym się ten film podobał i ogólnym laniu wody jest zawarte tam coś wartościowego:
"Ja mogę zrozumieć, że wiekszości z was film się podobał. Jestem w stanie zrozumieć, że ptaki latają. Mogę sobie uświadomić, że istnieje zycie pozaziemskie. Ale nie mogę scierpieć jak piszecie, że ten film ma klimat i jest SUPER!! Przepraszam ale gorszej produkcji od dawna nie widziałem w kinie... gorszy od tego tytułu może być tylko i wyłacznie film prosukowany podczas drugiej wojny swiatowej. W tych czasach akcja filmu była bardziej rozwinięta i mniej żałosna!! "
Może znasz autora tej wypowiedzi?? Heh czekam na odpowiedź.....
oczywisicie to ja.................... Otwierajac oczy zobaczycie prawde na temat calosci.
Waszych madrosci i przekonan nie da sie w zaden sposob skomentowac i wyglosic na ich temat zadnej krytyki.
oczywisicie to ja.................... Otwierajac oczy zobaczycie prawde na temat calosci.
Waszych madrosci i przekonan nie da sie w zaden sposob skomentowac i wyglosic na ich temat zadnej krytyki.
"poczytaj kilka innych postow wyzej i zacznij ustawiac kolegow bo ja na temat ulubionych pierwszy sie nie wypowiadalem... "
Masz rację, ale ty pierwszy zaczełeś obrażać ludzi za to co mają w ulubionych.
"A co do Polski to mozesz sie tylko i wylacznie modlic zeby mnie do wladzy nie dopuscili... "
Niestety nie należę do ciemnych mas które, wierzą że modlitwąc i słuchając radia maryja wymodli się cud.
Kolejny post przeglądam i znowu 3 ludzi broni filmu :D tytus hunter i on 88 :D .. nie to teraz na serio... zastanawiam sie czy nie napisać do filmwebu czy ktoś tu nie ma założone 2-3 kont czy to możliwe... wypowiedzi są podobne... dziwne najazdy na krytyków filmu który i tak jest o kant d... roztrzaskać.. hmmm.. każdy z tych 3 osób widzi tylko plusy żadnego minusu w filmie jak na huntera przystało... ludzie popatrzcie na inne posty tych osób i stwierdźcie czy to nie jest aby zbieg okolicznosci?