PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11558}

Wzgórze królików

Watership Down
1978
7,6 4,8 tys. ocen
7,6 10 1 4828
7,9 11 krytyków
Wzgórze królików
powrót do forum filmu Wzgórze królików

niesamowity

ocenił(a) film na 10

jako 10 latek obejrzałem ten fim, pamiętam go do tej pory, jak się bałem się i przeżywałem tą historię, polecam, kultowa pozycja

snorliman

hehe ze mna bylo podobnie. Widzialem to w telewizji jako dziecko i ostatnio siedzac przy kompie szukalem czegos co moglbym obejrzec. I przypomniala mi sie ta bajka. Tylko ze nie moglem za nic przypomniec sobie tytulu wiec co? wpisalem w googlach "bajka o duzych krolikach" i jest!:D haha . Co do bajki - swietna ( w koncu utkwila mi w pamieci przez tyle lat ) . pozdrawiam

snorliman

Jedna z moich ulubionych bajek.

polneri

Ja też obejrzałem tą animację jako dzieciak i do dzisiaj siedzi mi w głowie, jedna z moich ulubionych animacji, chociaż ostatnio odkryłem kilka świetnych filmów animowanych (ale stricte dla dorosłego widza)

Jeśli lubisz tego typu "bajki" to proponuje obejrzeć "Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole" http://www.filmweb.pl/film/Legendy+sowiego+kr%C3%B3lestwa%3A+Stra%C5%BCnicy+Ga'H oole-2010-479701

ocenił(a) film na 4
snorliman

Nie rozumiem Twojego zachwytu. Problemy z montażem, słaba grafika, niezapadające w pamięć aktorstwo wokalne, brak rozwoju postaci i cała masa nieścisłości i dziur fabularnych. Uważam, że jest to najsłabsza adaptacja świata z książki "Watership Down".