... że X-Meni zostaną przyćmieni przez Capa, BvS, Deadpoole i inne?
no raczej tak mi sie wydaje ,że ich najbardziej przycmią civil war , deadpool z kategorią r , bvs i suicide squad :D
Aha to bardzo długi drogi Mateuszu Doboszu
a wiesz może czy będzie wczesniej na Internecie konkretnie którego przed nowymi star wars na youtuba dodadzą czy może po premierze 7 części star wars?
potwierdzone 11 grudnia pierwszy zwiastun
https://twitter.com/XMenMovies/status/674951726391160832
To bardzo fajnie , ktòrego uniwersum jestes fanem marvela czy dc comics , lubisz gwiezdne wojny mateuszu doboszu czekasz na nowe gwiezdne wojny , wojne bohaterow , x menow, doctora strange , deadpoola lub jakies inne filmy nie komiksowe , lubisz harrego pottera?
To dobrze widziales avengers czas ultrona lub ant mana lub zwiastun civil war , batman v superman dawn of justice, deadpoola , zolwi ninja wyjscie z cienia? Interesujesz sie filmami Sci fiction .
To dobrze , ogladasz sceny po napisach w filmach z mcu marvel cinematic universe , ogladales agentke carter caly 1 sezon , ogladasz agentow tarczy ? Czekasz na przebudzenie mocy ? Widziales czas ultrona , straznikow galaktyki , zimowego zolnierza , ant mana lub nowa fantastyczna czworke ? Kogo lubisz z superbohateròw I zloczyncow z filmow komiksowych lub z star wars?
Za innych nie chcę się wypowiadać, ale dla mnie jest to najbardziej oczekiwana superbohaterska premiera przyszłego roku.
BvS będzie nadętym pompatycznym filmem. Nie mówię, że to źle, po prostu taka konwencja, gdzie superbohaterowie są niczym mitologiczni tytani, nie ludzie a coś więcej. Przez co też trudniej się z nimi utożsamiać. No i aktorstwa z najwyższej półki raczej sie nie uświadczy.
Natomiast w filmach z MCU zawsze irytowało mnie to, że choćby bohaterowie mierzyli się z apokalipsą zawsze znajdą żart na lajtowe żarciki a ich zachowanie przypomina raczej zachowanie przyjaciół podczas strzelaniny paintballowej, czyli "bez spiny". To znowu odbiera nieco wiarygodność filmowi. Na korzyść Kapitana mogą działać jedynie reżyserzy, których "Zimowy Żołnierz" był najpoważniejszym filmem serii. Zobaczymy.
Na tym tle X-Menów wyróżnia przede wszystkim zrównoważenie i aktorstwo. No co by nie mówić, takiej chemii jak w trójkącie Xavier-Magneto-Mystique, to nie ma w żadnym innym komiksowym filmie. A na dokładkę Fassbender jako Magneto i Lawrence jako Mystique.
Nie przypuszczam, aby X-Men zostali w jakikolwiek sposób przyćmieni. Seria jest bardzo dobra i nie ma powodu by obawiać się o pozostałych, bo tak samo jak Batman vs Superman ma swoją publikę, X-Men mają swoich wiernych fanów. Jedna rzecz na którą należy zwrócić uwagę, to fakt, że na każdy z tych filmów wszyscy fani komiksów czekają z niecierpliwością - Captain America ma premierę na 2 tygodnie przed X-Men, w związku z czym ten pierwszy musi szybko zbierać widownię, bo Apocalypse będzie miał przewagę, jako nowość w kinach. Nie twierdzę, że Captain America jest bez szans, bo nie jest, zakładam, że też osiągnie sukces. W TV i w internecie zadbają, żeby tak było :) W końcu jest to jedna z najbardziej oczekiwanych historii przez fanów. Natomiast ostatnia część X-Men nie dość, że zebrała dobre recenzje, to jeszcze była mocnym punktem całej historii, jednym z lepszych jak nie najlepszym do tej pory. Apocalypse jest najtrudniejszym z ich przeciwników, więc można się spodziewać że będzie widowiskowo. Oby tylko wystąpili Wolverine, i Gambit, oraz Deadpool (choć w niego kompletnie nie wierzę), to wtedy film będzie bił kolejny rekord serii. Ja osobiście czekam na każdy z tych filmów, nie ważne dla mnie, czy to jest DC, czy Marvel. Lubię i chcę oglądać oba światy, bo oba mają coś do zaoferowania.