6,8 118 tys. ocen
6,8 10 1 117740
5,1 42 krytyków
X-Men: Apocalypse
powrót do forum filmu X-Men: Apocalypse

Biorąc pod uwagę, że oficjalnie wykasowane zostały poprzednie filmy z serii X-Men
zastanawiające jest, z jakimi mutantami będziemy mieli do czynienia w Apocalypse. Wiemy już,
że będzie Gambit, Quicksilver, Magneto, Xavier oraz Mystique i Bestia. Akcja ma toczyć się w
latach 80. Uważam, że powinniśmy już widzieć łysinę wspaniałego w tej roli McAvoy'a, który
reaktywuje instytut Xaviera. A skoro tak, to oznacza nowych uczniów - a kilku z nich ma pełnić
ważne role w tym filmie. Najlepszym wyjściem będzie oczywiście Jean i Cyclops. Życzyłbym
sobie bohaterów jak w serialu animowanym X-Men Ewolucja. Nightcrawler w młodym wcieleniu
to byłoby coś. Nie powinno być mutantów, którzy po prostu są za młodzi wg. chronologii kinowych
X-Men, czyli Ice-Man, Shadowcat czy Colossus. Kim więc zostaną zastąpieni? Wiemy też, że
raczej nie wystąpi w tym filmie Wolverine, a już na pewno nie jako kluczowa postać. Kto Waszym
zdaniem będzie tu kluczowy i dlaczego?

ocenił(a) film na 8
MKujaw5

Po pierwsze twoje dane często nie mają poparcia w dotąd znanych informacjach, ani z niczego nie wynikają.

Gambit nie jest wciąż 100% pewny.
Mają się pojawić młodzi Jean, Cyclops i Storm. I nawet pewnie nowe postaci pierwszoplanowe się skończą.
Nie ma mowy o tym, że Wolverine nie pojawi się. Jego kontrakt sugeruje coś zupełnie odwrotnego..

ocenił(a) film na 6
Dealric

A jaki sens mają spekulację, w których podane są fakty? Moja wypowiedź opiera się na domysłach i tego jaką ja bym miał wizję tego filmu. Wiadomo w jakich latach toczyć się będzie akcja, a to już produkuje wiele spekulacji.

ocenił(a) film na 8
MKujaw5

Bo twoje "spekulacje" zaczynają się od tego, że podobno WIEMY.
Więc którego z tych słów nie rozumiesz?;>

ocenił(a) film na 6
Dealric

Doskonale rozumiem znaczenie obu słów. Spekulacje zaczynam od słowa "Uważam". Przed tym, napisane są (paradoksalnie) niemal pewne fakty. Wiadomo, że wiele może się zmienić. Mamy obecnie trwający stan rzeczy, a skoro miałby się zmienić w przyszłości, to znaczy, że w teraźniejszości jest on faktem, który może - ale nie musi ulec zmianie. Boję się trochę, że możesz nie zrozumieć :/

ocenił(a) film na 8
MKujaw5

Rozumiem doskonale i widzę w czym jest problem.
O ile słowa rozumiesz, to najwyraźniej nie wiesz co jest faktami na chwilę obecną ;>

ocenił(a) film na 8
Dealric

Panowie czyli rozumiem ze akcja tej czesci bedzie sie dziac mniejwiecej w czasie takim jak cofnal sie wolverin w ostatniej czesci PRZESZLOSC KTORA NADEJDZIE tak ? TO mam pytanie czy w ogole bedzie kontynuowany watek z OSTATNIEGO BASTIONU co bylo po napisal ze Charles jakims cudem przezyl ? Bo troche lipa ze powstala nastepna czesc PRZESZLOSC KTORA NADEJDZIE i odrazu wyjechala tak bardzo do przodu gdzie Xavier zyje i nic nie wyjasnione z tej koncowej sceny z Bastionu...

frogu

twórcy wyjaśniali wiele razy i była jeszcze scena w filmie wolverine filmu z 2013 roku .

ocenił(a) film na 8
wort801

Scena na lotnisku ? Tzn ta scena to rozumiem byla zapowiedzia DOFP...Ok rozumiem ze z czasem Magneto odzyskal moce jakos bo byl silny ale Xavier ? Niby przeniosl dusze czy tam umysl do ciala blizniaka w tym szpitalu tak ? Ale czy ten watek byl gdzies pokazany w jakiejs czesc ze Xavier ma tego blizniaka czy to tylko bylo znane fanom komiksow ? Bo ja nie czytalem komiksow stad moze moja niewiedza.... No i czy tak jak napisalem APOKALIPSA bedzie sie dziac w czasie tym samym okolo w ktorym Wolverin cofnal sie w DOFP ??

ocenił(a) film na 6
frogu

Z tego co pamiętam, to akcja w momencie, którym Logan przenosi się w DOFP, to lata 70. Prawdopodobne i logiczne(nie fakt, tylko spekulacje :) ) jest, że po dziesięciu latach, Xavier po ogarnięciu się - reaktywuje instytut. Stąd mają pojawić się Jean i Scott, oraz Storm. Wracając do "zmartwychwstania" Xaviera, to nie musiało nic być mówione o jego bliźniaku, bo po co mówić o warzywku? A znając komiksy wiemy, że ma to jak najbardziej sens przenieść się do innego umysły, zwłaszcza mając tak potężny jak Xavier.

ocenił(a) film na 8
frogu

W komiksie Xavier nie miał brata bliźniaka.

Akurat dla mnie wytłumaczenie bliźniakiem jest kuawe biorąc pod uwagę, że tak potężny telepata bez problemu mógłby sprawiać, że wszyscy widzieli go tak jak wyglądał oryginalnie.

Apocalypse bedzie działo się w okolicach 83 roku. Czyli 10 lat po wydarzeń z days of future past w przeszłości i 40 lat przed tymi z przyszłości.

MKujaw5

Nightcrawler ma być jeszcze według nie oficjalnym wiadomości

MKujaw5

Uważam ,że pewnie będzie ktoś z tych złych od Magneto Np. Colossus , Todd Tolensky [ był w pierwszej części X Men ] , Może Morph dla konkurencji dla Mystique .

Będzie też pewnie Warren Worthtington III [ bo w Kreskówce był sługą Apokalipsa ]

Ja bym osobiście chciał zobaczyć w Filmie :

1. Bloba , Avalanche , Scarlet Witch [ czyli typowe Bractwo z X men Ewolucja ]
2. Kogoś z Bandy Magneto np { Gambit , Colossus , Sabretooth

ocenił(a) film na 8
Dawidos2914

Na szczescie to niejest na podstawie bajki .....

MKujaw5

ja tez jestem ciekawy tej czesci, byc moze bedzie przypominala wlasnie ewolucje wiec kto wie, fajnie w sumie by bylo bo ta czesc to bedzie taki punkt zwrotny teraz i badz co badz to co w niej zobaczymy nie bedzie prowadzilo fabularnie do czesci x1 x2 x3 byc moze tez orgins i the wolverine na pewno tez nie. jedyne do czego bedzie nawiazywal to do ostatniej sceny z dofp gdzie wszyscy zyja;) wiec ciekawi mnie ten film bo moze sie z niego wykluc cos fajnego i poznamy nowa wlasciwie historie xmenow do ich przyszlosci i mozliwe ze ta czesc bedzie podstawa do kolejnych z biegiem lat

ocenił(a) film na 9
MKujaw5

Jackman wystąpi, a w dodatku FOX tak kombinuje, żeby odrazu po Apocalypse kręcili Wolverine 3, aby Jackman nie musiał robić przerwy od siłowni. Tyle, że w 'X-Men: Apocalypse' nie będzie to Wolverine, a Death, jeden z jeźdźców Apokalipsy.

ocenił(a) film na 7
MKujaw5

A co z Rudą? Podobno ma jej nie być w filmie, a była przecież w historii o Apokalipsie. Jakoś nie wyobrażam sobie filmu bez niej...

ocenił(a) film na 8
Kaslawek

Film ma być umiejscowiony w 84 roku. W X-men 1 który dział się w ~2000 roku Ruda ma około 16 lat. Innymi słowy w okolicach 84 to ona się rodziła, więc ciężko, żeby miała udział w fabule.

ocenił(a) film na 6
MKujaw5

Możliwe także że będą jeźdźcy Apokalipsy

ocenił(a) film na 7
MKujaw5

To tylko spekulacje a o filmie na razie nic nie wiadomo a tak o de mnie bez Wolverina nie ma x dorków więc na pewno będzie w tym filmie.