6,8 118 tys. ocen
6,8 10 1 117740
5,1 42 krytyków
X-Men: Apocalypse
powrót do forum filmu X-Men: Apocalypse

-wiek bohaterów(wiem, że akcja dzieje sie w przeszłości, ale trochę słaby wydaje się teraz choćby wątek romansu Wolverina i Jean)
-scena pokonania Apocalypse(Jean Grey nagle stała sie feniksem.... Trochę bez sensu)

Z drugiej strony:
-fantastyczny Magneto(niektórzy mówią, że trochę "bezpłciowy", ale jaki ma być bohater, który stracił sens życia i sam nie wie co robić)
-Quicksilver(scen z udziałem tej postaci po prostu nie da się opisać)
-wątek anioł vs diabeł(a już się bałem, że po wprowadzeniu Azazela w 1 części nie ma co liczyć na Kurta)
-czapki z głów za /średnio udany ale jednak/ język polski w filmie

ocenił(a) film na 8
adams1995

Jeszcze motyw z woleverinem. W filmie pokazującym jego losy było pokazane jak uciekał z laboratorium w którym go trzymano, za pomocą szponów przeciął ścianę i uciekł na golasa. Tutaj pomógł dla scotta i jean no i tego diabła a potem normalnie otworzył drzwi i w portkach pobiegł do lasu.

ocenił(a) film na 8
Andreas786

Po prostu wprowadzenie do Weapon X i pokazanie prawdziwej natury Logana. Jaki kur wa diabeł? On się nazywa Nightcrawler

ocenił(a) film na 8
adams1995

Jaki diabeł??? WTF on się nazywa Nightcrawler

ocenił(a) film na 8
Himiteshu

Nie napisałem, że nazywa się diabeł, po prostu zapomniałem imienia. Po co denerwować się z tego powodu?

Himiteshu

Właściwie to w komiksach, mimo że Kurt Wagner od dziecka podróżował z Bawarskim cyrkiem, gdzie nazywany był diabłem[o ironio! przecież to najpobożniejszy bohater], a ksywkę Nightcrawler przyjął po dołączeniu do X-Menów. Tutaj Niemcy używają przezwiska "Diabeł" w wymienionej scenie, żeby dodać pikanterii temu pojedynkowi.

ocenił(a) film na 8
adams1995

Rozumiem, ale jednak ta postać nazywa się Nightcrawler, tak jak na Supermana nikt przecież nie mówi Kal-El