6,8 118 tys. ocen
6,8 10 1 117740
5,1 42 krytyków
X-Men: Apocalypse
powrót do forum filmu X-Men: Apocalypse

Film bardzo mi się podobał. Ani chwili się nie nudziłem. Jak dla mnie X-Men : Apocalypse to najleszpszy film Marvela. Jeśli macie jakieś pytania to chętnie na wszystkie odpowiem.

ocenił(a) film na 7
bartman19

Siema, ja też juz po premierze, widziałeś krótki filmik po napisach? Wiesz o co chodziło?

ocenił(a) film na 10
piotrekst21

Dobre pytanie :) Też się zastanawiam.
Po plamach krwi na pewno było to laboratorium z którego uciekł Wolverine więc myśle że to aluzja do kolejnego filmu Wolverina. Film na pewno zobacze jeszcze raz więc za drugim razem zwrócę większą uwagę na każdy mały szczegół.

ocenił(a) film na 7
bartman19

ok, dzieki za odp
powiem ci że poprzedni x-men bardziej przypadł mi do gustu, dobry filmik ale szczęka mi nie opadła jak przy poprzednim

ocenił(a) film na 10
piotrekst21

Mi film bardzo się podobał:) Pierwsza Klasa i Dni Pzyszłości Która Nadejdzie też były świetne ale X-Men : Apocalyspe zrobił na mnie największe wrażenie. Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 5
piotrekst21

Zapewne X 21 czyli córka klon wolverina lub jego zly syn

ocenił(a) film na 8
vangance

chyba x 23?

ocenił(a) film na 6
bartman19

Widziałem scenę po napisach i ona dobitnie pokazuje,że w nastepnym Wolverinie supervillainem będzie Nathaniel Essex czyli kozacki MR Sinister. Kto wie może nawet Deadpoolu 2 go zobaczymy...

ocenił(a) film na 9
Jugulator1988

dokladnie, violka z weaponX pakowana do Essexcorp walizki

ocenił(a) film na 5
dabram17

A to nie przypatkiem X 21 corka klon wolverina?

bartman19

Wyspoileruj na maxa watek polski,prosze

ocenił(a) film na 9
Kretol11

Po wydarzeniach z ostatniej czesci Magneto uciekl do Polski. Ma zone i corke. Mieszkaja w Pruszkowie a sam Magneto pracuje w swego rodzaju fabryce. Ukrywa swoja moc przed wszystkimi oprocz zony. Pewnego dnia w fabryce ratuje zycie pracownikowi, kilku pracownikow zauwaza to i jak sie pozniej okazuje donosi na policje. Magneto wie co sie swieci i probuje uciekac, gdy zaczynal sie zbierac okazuje sie ze nie ma jego corki. Wraz z zona odnajduja ja w lesie z kilkoma policjantami. Magneto chce sie dac aresztowac, corka wpada w szal i uzywa swojej mocy. Jeden z policjantow strzela z luku w corke Magneto. Strzla zabija corke i zone, Magneto zabija wszystkich policjantow naszyjnikiem jego corki. Nastepnie Magneto wraca do fabryki i chce wszystkich zabic, ale nagle pojawia sie Apocalypse i on sam zabija pracownikow. Razem z magneto przenosi sie do Oswiecimia, sa przy obozie koncentracyjnym (pojawiaja sie sceny z pierwszego xmen'a kiedy mlody magneto ujawnia moc) Magneto nastepnie rowna z ziemia caly oboz. I to by bylo na tyle.

olcho

Dziekuje! Co spiewal Magneto?

ocenił(a) film na 8
bartman19

Jaką polską piosenkę śpiewa Magneto?

ocenił(a) film na 9
69cmponadchodnikami

jakas kolysanke, ale tylko jedna proste zdanie

użytkownik usunięty
bartman19

Jak juz ktos napisal, Essex Corp prowadzi nas prosto do Mr. Sinistera, ktory jest jedna z najciekawszych postaci z uniwersum Marvela.

Ja po filmie mam mieszane uczucia. Duzo gadania, Apocalypse jak nie Apocalypse z komiskow - gdzie sila i potega? Muzyka nigdy nie draznila mnie tak bardzo w zadnym filmie jak tym. Jean Grey wygladala jakby ciagle musiala zaciskac posladki a o Angelu juz sie nawet nie wypowiadam.

Za to Nightclawler cudenko, znacznie lepszy niz ten x Xmena 2, Cyclops tez moim zdaniem daje rade, niestety mlody profesor nie przekonal mnie poki co po 3 filmach i watpie, ze mu sie to niestety uda... Psylocke swietna, szkoda ze tak malo jej zobaczylismy, Caliban tez interesujaco przedstawiony. Podobalo mi sie, ze to wlasnie Mystique przewodzila Xmenom a Beast w wersji niebieskiej znacznie lepszy niz w ludzkiej. Wielka, wielka szkoda, ze nie bylo okazji zobaczyc nawet chwili mocy Jubilee, bo po raz kolejny zostala pominieta (dodam tylko, ze oba filmy Singera).

Zastanawiam sie tylko nad scena z Days of Future Past, gdy Logan zostal wylowiony z jeziora i oczy Strykera zmienily sie, praktycznie w ten sam sposob co Mystique i teraz mamy taka cisze na ten temat (chyba, ze cos przeoczylem)... Czytalem w sieci, ze fani spekuluja, ze byl to wlasnie Mr Sinister, ale to bylaby odskocznia od oryginalu historii, bo ten byl tworem samego Apocalypse'a...

ocenił(a) film na 5

No tak sinister to by sie zgadzalo a fiolka pod koniec to zapewne X 21 klon wolverina jego córka albo jego syn nie pamoetam jego imoenoa cos na D dekan jakos tak nvm ogółem film ma wiele plusow i wiele minusów super scena quicsilvera z ta muzyczka XD skislem tak bardzo. Apocalypse troche hymm.. Slaby... :( nightcrawler zgadzam sie w 100 procentach raven.. Nie podoba mi sie Lawrence jak ja gra taka jaks odniechcenia, wątek Polski wsumie dramatyczny nie dla polaka ale dla mnie byl komiczny czasami sala w ryk jak powiedział Henry noe zbijaj nas xD ogółem 8/10 DOTFP LEPSZE

użytkownik usunięty
vangance

Moim zdaniem Apocalypse powinien byc bardzo wysoki, potezny, przez caly czas miec na twarzy gniewny wyraz.

Zmiana glosu Apocalypse'a to byl jakis idiotyzm. Przynajmniej ze strony technicznej, bo wyszlo to bardzo slabo.

Nie czytałem komiksów ale jestem fanem filmów x-men. Zażenowało mnie jak przez 99% apocalypse był kozakiem nie do pokonania , magneto , cyclops jednocześnie próbowali z nim walczyć na koniec i nie mieli w ogóle z nim szans aż tu nagle jean grea aka fenix uwolniła swoją piątą klase i go unicestwiła jak pachołka :/ :/ :/ spodziewałem się jakiejś dłuższej i wyrównanej walki na końcu. gdzieś czytałem że według komiksów to właśnie magneto go jakoś pokonał czy to prawda ?
nie znam dobrze historii i potęgi apocalypse ale serio fenix była mocniejsza niż on ? Przecież on w filmie robił wszystko co chciał... poruszanie przedmiotami, wzmacnianie pozostałych mutantów, regeneracja, teleportacja GDZIE CHCIAŁ itp. Ogólnie on nabierał nowych zdolnosci poprzez przesyłanie swojej swiadomosci do innych mutantów tak ? stąd ta siła tak ? i w jaki sposób on w ogóle przejął kontrole nad charslem kiedy był w cerebro ? :/ gosciu był konkretnym kozakiem a padł z ręki gówniary i to mnie dobiło na sam koniec. najbardziej i tak wymiotła pierwsza klasa , days of the future past była troche słabsza ale dawałą rade ale apocalypse za cholere mi sie nie podobała. niby wszystko sie pokrywa z historią nastepnych części ale ciężko mi się to oglądało i niekiedy ziewałem. Soundtrack słaby - we wczesniejszych czesciach był zajeb...! , na plus był początek filmu fajnie się zaczeło ale później tylko gorzej. ot moje zdanie

użytkownik usunięty
advancedplayer

Z tego co sie orientuje to En Sabaj Nur zostal pokonany przez Magneto i ten stal sie jego podwladnym (to wszystko dzieje sie w alternatywnej rzeczywistosci stworzonej przez nikogo innego jak Scarlet Witch). I tu chyba zostal zabity przez Black Bolta.

Cable i Phoenix wlaczyli z nim i prawie go pokonali, ale udalo mu sie przezyc.

Jean Grey aka Dark Phoenix jest bardzo potrzezna, od samego poczatku zgadywalem, ze to wlasnie ona bedzie stala za unicestwieniem Apocalypse'a. Bylem jedynie w szoku, ze juz teraz potrafila skontrolowac moce Pheonix, ktore byly trudne nawet dla doroslej Jean (tj. Last Stand).

Film jest slabszy niz pozostale filmy o Xmenach, ale z sentymentu dalem 7.

Moca 'Niezniszczalnego Bóga' nazwalbym wtapianie ludzi w sciany ;) Bardzo zanizona jego potego, sila, ktora powinna byc ogromna.

ocenił(a) film na 9
bartman19

Nie czytam co jest powyżej by uniknąć jakichkolwiek spoilerów więc wybaczcie, jeśli takie pytanie ktoś już zadał.
1. Była scena po napisach?
2. Jak to się ma do poprzednich filmów? Nie wiem czy zrobić sobie mini-maraton...
3. Jakieś komiksy ktoś poleca przed seansem?
4. Jakaś wiedza ogólna. Marvel to nie zbyt mój konik.

użytkownik usunięty
The_Joker_Mr_J

1. Byla.
2. Xmen Apocalypse to kontynuacja trylogii First Class i Days of Future Past. Maraton z Xmenami zawsze jest dobry ;)
3. Czytam aktualnie Extraordinary Xmen i akurat jest watek Apocalypse'a i jego jezdzcow. Przez to wlasnie mialem zawod, bo Apocalypse slabo wypada w filmie.
4. Wiedza jest, ale latwiej bedzie jak zadasz konkretne pytania co chcesz wiedziec

ocenił(a) film na 5

No apokalips w tym filmie to taki cosplay thanosa z avengers tak nie powino byc

ocenił(a) film na 10
bartman19

Cyclops, Nightcrawler, Havok. Jak wyszli. Nie mów czy giną czy nie. Czy jako ich wielki fan, będę zadowolony?

użytkownik usunięty
UncannyOne

Havok w sumie tak samo slabo jak w First Class, wobec mnie, bo fanem nie jestem. Cyclops daje rade, znacznie lepiej niz Grey, ktora wyglada jakby ciagl posladki zaciskala ;) A Nightcrawler znacznie lepszy niz ten z Xmena 2 (a tego akurat jestem meeeega duzym fanem). Ale jak juz pisalem. To MOJA opinia, mozesz miec inna :)

ocenił(a) film na 5
UncannyOne

Dla mnie wszystko okej nightcrawler najlepszy :)

ocenił(a) film na 5
bartman19

serio najlepszy film Marvela może ci się pomyliło z Civil War

ocenił(a) film na 4
dariusz1986pl

Też mam takie wrażenie ;)

użytkownik usunięty
dariusz1986pl

no raczej ;)

ocenił(a) film na 8
bartman19

A kto mi powie coś więcej o tej zabitej córce Magneto? Nie spotkałam się jeszcze w komiksach ani nigdzie nie natknęłam na to ,że miał córkę Polkę, która władała zwierzętami i została zamordowana.