Te dwa filmy ogólnie są uważane za 2 najgorsze z całego uniwersum ( chociaż ja tak nie uważam ) który z nich wg was jest jednak trochę lepszy względem drugiego ?? w Moim Przypadku jednak Apocalypse wygrywa The Last Stand mi sie autentycznie średnio podobało , zaraz obok The Wolverine to najgorsze filmy w uniwersum. ( Ale i tak dobre jako filmy po prostu w obrębie samego uniwersum x-menków zaliczają klapę moim zdaniem )
Oba są gównianie. Apocalypse to dramat przez duże D. Film słabiutki, w zasadzie nie ma w nim nic fajnego - scena z Quicksilverem mnie nie porwała. Scenariusz szczątkowy - reżyser uznał, że efekty wystarczą. Pomylił się.
Ostatni Bastion jest odrobinę lepszy od Apocalypse, ale niewiele. Na poziomie równie słabego Wolverina Genezy. Pozostałe filmy z tego Universum są albo w porządku albo dobre. Mnie najbardziej podobały się pierwsza i druga część X-Menów. W sumie "Pierwsza Klasa" i "Przyszłość, która nadejdzie", też są w fajne. Drugą część Wolverine da się obejrzeć, ale szału nie ma
Najgorszy film z uniwersum jest Origin Wolverine. ;D
The Wolverine zaś jest nieco lepszy...
Apocalypse i Ostatni Bastion to ten sam poziom. Jedne ze słabszych, ale mi się tam nawet podobały.
Potem zaczynają się te lepsze:
DoFP i pierwsza część X-men
a na podium wędrują X-men 2 i First Class