6,8 118 tys. ocen
6,8 10 1 117740
5,1 42 krytyków
X-Men: Apocalypse
powrót do forum filmu X-Men: Apocalypse

Ponad dwie godziny solidnych efektów specjalnych, dobrego aktorstwa, świetnego humoru. No i dużo smaczków. ^^

Ogólne uwagi:
- Wolverine wymiata w swojej jedynej scenie (czyżby zapowiedź cz. 3?),
- z Quicsilverem zabieg jak w DOFP, ale nadal po prostu genialna scena,
- nie odczułam, że Apocalypse jest jakoś bardzo groźny, tzn. było widać, że jest potężny, ale jakoś słodkie oczy Oscara Izaaca mi tu nie pasowały,
- uważam, że kostium Psylocke popsuł mi postać, takie 'sztuczne' eksponowanie seksapilu, w pierwszych scenach była taka bardziej w stylu 'bad ass', co mi się podobało, ogólnie chyba najsłabsza postać,
- dooobra Jean, i fajna geneza Scotta,
- sceny w Polsce - jak dla mnie przypał, tzn. mówienie po polsku i jakieś wymuszone dialogi drugoplanowych osób, ale fajnie, że dużo było o naszym kraju; widzieliście, że przez rodzaj grzeczności nie napisali 'Auschwitz, Poland' tylko samo 'Auschwitz'? Pochwalam.

Cały film jak złapał za początku za gardło, tak nie puścił do końca.

ocenił(a) film na 7
Koralikowa

Co do kostiumu Psylocke to zależy od punktu widzenia. Jest to idealnie odwzorowanie komiksowego, więc według mnie mega plus. Olivia wyglądała przepięknie w tym filmie jako Psylocke. Według mnie Storm wypadła najgorzej z Czwórki. Psylocke według mnie najlepiej, ale to tylko moje zdanie :")

BozekVooDoo

Jeśli odwzorowali komiks to rzeczywiście super (nie znam komiksów), ale jakoś to mnie raziło w oczy. I nie zaprzeczam, wyglądała przepięknie, aczkolwiek jednak wolałam ją w pierwszym kostiumie.
Fakt - Storm tez szału nie robiła.