PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=698051}
6,8 117 tys. ocen
6,8 10 1 117464
4,9 52 krytyków
X-Men: Apocalypse
powrót do forum filmu X-Men: Apocalypse

Niestety w większości negatywne, średnia zaledwie 41%. Prawdę mówiąc nie jestem zdziwiony. Już po zwiastunach widać było, że coś jest nie tak.

ocenił(a) film na 5
szmyrgiel

Aktualnie stoi na 43%, ale może spaść albo podskoczyć, ale nie spodziewam się by było więcej niż 55%. Ale, Christ Stuckmann wystawił X-Men: Apocalypse ocenę "A-": https://www.youtube.com/watch?v=Az4FhLchHsk

ocenił(a) film na 3
Demolishor2

Chris Stuckman - wielki znawca kina. hahahah

ocenił(a) film na 5
szmyrgiel

Z tym że nie widziałem jeszcze dobrego zwiastuna do Xmen. Oni po prostu leżą jeśli chodzi o materiały promocyjne. Cóż, ja dalej mam nadzieję, że mi się spodoba. Ale z każdym dniem jestem coraz to mniej podekscytowany. Podejrzewam, że chcą przebić MCU tym pompatyzmem na siłę, dlatego idzie gorzej niż powinno. Ale te oceny to jednak lekki szok, w przypadku BvS były do przewidzenia. Tutaj się nie spodziewałem.

szmyrgiel

Pierwsza recenzja na Collider http://collider.com/x-men-apocalypse-review/ Niestety też tylko C+

ocenił(a) film na 6
szmyrgiel

Sansa grey polozy ten film zapewne bo z ujec juz widac ze wlasnie mamy sanse bis. Wiecznie zalzawiona dziewczynka.

ocenił(a) film na 5
szmyrgiel

Szkoda, chociaż również byłem nastawiony sceptycznie. O ile restart "dziecięcy" z First Class obejrzałem z przyjemnością, to "Days" mnie rozczarowała. Przy czym oba filmy miały pozytywne recenzje. Klimat, bohaterowie są spoko, ale gdzieś zgubiona została fabuła.

tocomnieinteresuje

Days to była najlepsza czesc z całego uniwersum, po za X3.

ocenił(a) film na 5
pogromcaaa

Pewnie jestem w mniejszości. Lubię tą serię i nawet się sam zdziwiłem że film mi się tak dłużył.

tocomnieinteresuje

A no bywa. Mamy różne gusta. Mnie strasznie wciągnął pewnie ze względu na to, ze lubie motyw retrospekcji i cofania sie w czasie. + dobry motyw z nową linia czasową.

ocenił(a) film na 5
pogromcaaa

Coś w tym jest, gdyż zwykle nie przepadam za filmami związanymi z podróżami w czasie. Bardzo lubię bohaterów tej serii. Właściwie to był mój ulubiony komiks z dzieciństwa. To, co mnie męczy w nowym tego typu kinie to jednak przeładowanie cgi, czego w pierwszych odsłonach nie było.

użytkownik usunięty
szmyrgiel

Szkoda ;(

szmyrgiel

Od początku byłem sceptycznie nastawiony do tej częśći. Uważam, że jak już to powinni robić kolejny film dziejący się w przyszłości. Dlatego bardziej jestem ciekawy kolejnego Volverina

ocenił(a) film na 7
szmyrgiel

Aktualnie 49%

szmyrgiel

Można się było tego spodziewać. Zwiastuny i spoty nie są jakoś szczególnie powalające. Duża ilość CGI rzucała się w oczy od pierwszego trailera, a fabuła już od poczatku wydawała sie schematyczna. Dziwi mnie to, bo przeciez reżyser jest ten sam, co w przypadku tak dobrze przyjętej przez widzów i krytyków "Przeszłości, która nadejdzie". Co się stało więc z Brayanem Singerem?...
Poprzednia część miała świent scenariusz, a trailery potrafiły nawet wzruszyć (scena rozmowy starego Magneto z Xavierem). Tutaj jest jakiś - aż trudno to napisać - kicz i brak świeżości. Znów schematyczny czarny charakter, podbój świata, walka doba ze złem...

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Mam takie same odczucia jak ty! Fakt - trailery kiepskie - strasznie mnie rozczarowały, i po co on pcha tam tyle postaci. Jak zwykle będą niedopracowane i nie będzie na nie czasu - zapowiada się wielki zawód niestety. A szkoda bo na zakończenie tej trylogii liczyłem na coś na miarę Days of Future Past!

Dark_Cat

Ehh i jeszcze te postaci jak z Power Rangers...

ocenił(a) film na 8
szmyrgiel

A ja oglądałem recenzje zachodnie i nie były takie złe

Himiteshu

Najwyraźniej miałeś styczność z mniejszością ;)

ocenił(a) film na 5
szmyrgiel

Szkoda ale spodziewalem sie tego po Singerze.Juz to czulem przy Days of future past.Ostatnio tylko First class bylo dobre ale to byl Vaughn.Fox powinien sprzedac prawa z powrotem dla Marvela,choc pewnie obecnie nie sa warte za duzo jak w przypadku F4 LOL

ocenił(a) film na 9
CichyMorderca

Nie jestem zainteresowany X-Men w rękach Dinseya.
Niedzielne kino familijne typu GOTG, Avengers 2, Ironman 3 czy Antman, to nie ten klimat.
Civil War, w tym tonie jeśli miałyby być wszystkie części X-Men, a jak wyżej wymienione, to można się zastanawiać.

ocenił(a) film na 5
szmyrgiel

Nowy Kapitan Ameryka miał (ma?) lepsze recenzje, a jak dla mnie to filmowa wydmuszka praktycznie o niczym. Nie zawsze warto ślepo wierzyć RT :D

ocenił(a) film na 9
deadrys

Zgadzam się z przedmówczynią. Poza tym ocena na RT podskoczyła do 53%. A tutaj kilka przykładów pozytywnych recenzji, po których, jak dla mnie, wygląda to całkiem nieźle:

http://www.sfgate.com/movies/article/X-Men-Apocalypse-a-thinking-person-s-746301 4.php

http://www.mirror.co.uk/tv/tv-reviews/x-men-apocalypse-review-mutants-7935000

http://www.villagevoice.com/film/apocalypse-pow-the-new-x-men-makes-the-comic-bo ok-movie-great-again-8599850

ocenił(a) film na 5
myszolka

ok trzeba niezle szukac tych pozytywnych recenzji.Osobiscie ufam tylko RT i Colliderowi w tym temacie.53% to dalej mizerny wynik.
Kino familijne to Kevin sam w domu,chcesz mi powiedziec ze dzieci do 15 roku zycia zrozumieli Winter Soldiera?Nie wydaje mi sie.

ocenił(a) film na 9
CichyMorderca

Kino familijne to GOTG, Avengers 2, Antman, Ironman 3, a nie Captain America 2.

ocenił(a) film na 5
deadrys

wydmuszka to ty jestes,pusta kobieto