Niestety w większości negatywne, średnia zaledwie 41%. Prawdę mówiąc nie jestem zdziwiony. Już po zwiastunach widać było, że coś jest nie tak.
Aktualnie stoi na 43%, ale może spaść albo podskoczyć, ale nie spodziewam się by było więcej niż 55%. Ale, Christ Stuckmann wystawił X-Men: Apocalypse ocenę "A-": https://www.youtube.com/watch?v=Az4FhLchHsk
Z tym że nie widziałem jeszcze dobrego zwiastuna do Xmen. Oni po prostu leżą jeśli chodzi o materiały promocyjne. Cóż, ja dalej mam nadzieję, że mi się spodoba. Ale z każdym dniem jestem coraz to mniej podekscytowany. Podejrzewam, że chcą przebić MCU tym pompatyzmem na siłę, dlatego idzie gorzej niż powinno. Ale te oceny to jednak lekki szok, w przypadku BvS były do przewidzenia. Tutaj się nie spodziewałem.
Sansa grey polozy ten film zapewne bo z ujec juz widac ze wlasnie mamy sanse bis. Wiecznie zalzawiona dziewczynka.
Szkoda, chociaż również byłem nastawiony sceptycznie. O ile restart "dziecięcy" z First Class obejrzałem z przyjemnością, to "Days" mnie rozczarowała. Przy czym oba filmy miały pozytywne recenzje. Klimat, bohaterowie są spoko, ale gdzieś zgubiona została fabuła.
Pewnie jestem w mniejszości. Lubię tą serię i nawet się sam zdziwiłem że film mi się tak dłużył.
A no bywa. Mamy różne gusta. Mnie strasznie wciągnął pewnie ze względu na to, ze lubie motyw retrospekcji i cofania sie w czasie. + dobry motyw z nową linia czasową.
Coś w tym jest, gdyż zwykle nie przepadam za filmami związanymi z podróżami w czasie. Bardzo lubię bohaterów tej serii. Właściwie to był mój ulubiony komiks z dzieciństwa. To, co mnie męczy w nowym tego typu kinie to jednak przeładowanie cgi, czego w pierwszych odsłonach nie było.
Od początku byłem sceptycznie nastawiony do tej częśći. Uważam, że jak już to powinni robić kolejny film dziejący się w przyszłości. Dlatego bardziej jestem ciekawy kolejnego Volverina
Można się było tego spodziewać. Zwiastuny i spoty nie są jakoś szczególnie powalające. Duża ilość CGI rzucała się w oczy od pierwszego trailera, a fabuła już od poczatku wydawała sie schematyczna. Dziwi mnie to, bo przeciez reżyser jest ten sam, co w przypadku tak dobrze przyjętej przez widzów i krytyków "Przeszłości, która nadejdzie". Co się stało więc z Brayanem Singerem?...
Poprzednia część miała świent scenariusz, a trailery potrafiły nawet wzruszyć (scena rozmowy starego Magneto z Xavierem). Tutaj jest jakiś - aż trudno to napisać - kicz i brak świeżości. Znów schematyczny czarny charakter, podbój świata, walka doba ze złem...
Mam takie same odczucia jak ty! Fakt - trailery kiepskie - strasznie mnie rozczarowały, i po co on pcha tam tyle postaci. Jak zwykle będą niedopracowane i nie będzie na nie czasu - zapowiada się wielki zawód niestety. A szkoda bo na zakończenie tej trylogii liczyłem na coś na miarę Days of Future Past!
Szkoda ale spodziewalem sie tego po Singerze.Juz to czulem przy Days of future past.Ostatnio tylko First class bylo dobre ale to byl Vaughn.Fox powinien sprzedac prawa z powrotem dla Marvela,choc pewnie obecnie nie sa warte za duzo jak w przypadku F4 LOL
Nie jestem zainteresowany X-Men w rękach Dinseya.
Niedzielne kino familijne typu GOTG, Avengers 2, Ironman 3 czy Antman, to nie ten klimat.
Civil War, w tym tonie jeśli miałyby być wszystkie części X-Men, a jak wyżej wymienione, to można się zastanawiać.
Nowy Kapitan Ameryka miał (ma?) lepsze recenzje, a jak dla mnie to filmowa wydmuszka praktycznie o niczym. Nie zawsze warto ślepo wierzyć RT :D
Zgadzam się z przedmówczynią. Poza tym ocena na RT podskoczyła do 53%. A tutaj kilka przykładów pozytywnych recenzji, po których, jak dla mnie, wygląda to całkiem nieźle:
http://www.sfgate.com/movies/article/X-Men-Apocalypse-a-thinking-person-s-746301 4.php
http://www.mirror.co.uk/tv/tv-reviews/x-men-apocalypse-review-mutants-7935000
http://www.villagevoice.com/film/apocalypse-pow-the-new-x-men-makes-the-comic-bo ok-movie-great-again-8599850
ok trzeba niezle szukac tych pozytywnych recenzji.Osobiscie ufam tylko RT i Colliderowi w tym temacie.53% to dalej mizerny wynik.
Kino familijne to Kevin sam w domu,chcesz mi powiedziec ze dzieci do 15 roku zycia zrozumieli Winter Soldiera?Nie wydaje mi sie.