PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=698051}
6,8 117 tys. ocen
6,8 10 1 117318
5,0 43 krytyków
X-Men: Apocalypse
powrót do forum filmu X-Men: Apocalypse

Jak można było tak skaleczyć Wolverina, była już jego historia w filmie "X-Men Geneza Wolverine", to nie wiem po co na siłę wcisnęli nową historię do tego filmu.

ocenił(a) film na 8
Rzor123ski

przecież Geneza Wolverine to szambo...

ocenił(a) film na 8
Himiteshu

Jeśli geneza to szambo to czym była jego wycieczka do Japonii? :D

ocenił(a) film na 8
Matrixiu

The Wolverine to chyba najlepsze (jak do tej pory) odzwierciedlenie historii i samej postaci Logana

ocenił(a) film na 10
Matrixiu

haha dokładnie, a teraz dzięki zmianie linii czasowej możemy spokojnie zakładać, że nie miało to miejsca :D

ocenił(a) film na 10
Rzor123ski

Jego historia w "Apocalypse" była przedstawiona tragicznie.

ocenił(a) film na 5
Rzor123ski

Dokładnie, tylko czy scena po napisach ma sugerować dalszy ( miejmy nadzieję, że lepszy rozwój ) wątku ' weapon X ' ?
Bo nie do końca wiem jak mam to rozumieć i fajnie to wymyślili z Loganem i Jean.

ocenił(a) film na 5
Flinston1987

Może to zwiastuje pojawienie się X-23?

ocenił(a) film na 5
Netehor

Być może, że sama postać X-23 wg Mnie jest za słaba na solowy film a tego się oczekuje po tej scenie. Ja osobiście oczekuje porządnego filmu o projekcie ' Weapon-X ' .

Rzor123ski

Najwyraźniej pogubiłeś się w wątkach. Otóż Logan w First Class cofnął się w czasie do swojego młodego ciała jeszcze sprzed Weapon X. Pamiętał, co mu się przydarzyło i istniała szansa, że tym razem nie pozwoli, by do tego doszło. Jednakże w First Class<spoiler>, na sam koniec, zostaje przechwycony przez Strykera (na to wychodzi, mimo że były przesłanki, że to Mystique... najwyraźniej zmienili zdanie - to trochę średnio)</spoiler>. Tak trafia do Weapon X.
Tak więc Logan, który pojawia się w Apocalypse, to Logan, który przeżył Weapon X dwa razy! Jak dla mnie to jest genialne i świetnie pasuje do motywu przeznaczenia i tragizmu postaci Wolverine'a.

Mały timeline Z PERSPEKTYWY LOGANA:
Wolverine: Origins (Weapon X nr 1) -&gt; X-Men -&gt; X-Men2 -&gt; X-Men3 -&gt; The Wolverine -&gt; X-Men: The First Class (cofa się do czasu sprzed Weapon X nr 1) -&gt; X-Men:Apocalypse (Weapon X po raz drugi)

Varnquein

Nie First Class tylko Days of Future Past ;)

John_Shepard

Widzisz jakoś myślałem o nim, a napisałem First Class, o którym (pod względem treści) z kolei zapomniałem : P Już poprawione.

Varnquein

No ja jebe. Nic nie poprawione, bo edycja tu figle płata (niby się dało, a się nie da).
Wszędzie tam gdzie w pierwszym poście napisałem First Class chodziło mi o Days of Future Past, a samo First Class dla historii Wolverina raczej nieistotne.
W czasie cofnął się do wydarzeń FC, a przed Originis.

ocenił(a) film na 10
Varnquein

Tak pomyślałem też o tym, jednak bardziej przeszkadza mi to że Logana możemy w Apocalypse tak krótko oglądać. Widać to że na siłę go tam wcisnęli. Mogli zrobić coś w stylu "X=Men Origins Wolverine" tyle że mógł się za to zabrać Singer i pewnie byłby to hit jeżeli chodzi o historie samego Wolverina.

ocenił(a) film na 5
Varnquein

Ale w Apocalypse nie pojawia się przecież Logan, który wcześniej przeżył program Weapon X, tylko ten Logan, który jest jakby młodszym wcieleniem Logana i on tego programu nie mógł wcześniej przeżyć bo niby jak?

ocenił(a) film na 8
Netehor

Jest młodszym wcieleniem, ale ze wspomnieniami starego, czyli pamięta wszystko co mu się przydarzyło w starej linii czasowej.

Mnie bardziej ciekawi skąd on się tam znowu wziął, przecież na końcu DoFP uratowała go przemeiniona Mystique. Czyli że co, uratowała go, a potem oddała go w ręce prawdziwego Strykera?

ocenił(a) film na 8
Matiz96

to stare wcielenie pamietało co się działo wczesniej bo stary logan się przeniósł w czasie, gdy stary logan wrócił do przyszłości to młody nie pamietał nic z tego.